FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

George Best predlaže zajedničku irsku reprezentaciju

LONDON, 23. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Negdašnja legenda ManchesterUniteda George Best predložio je u srijedu utemeljenje ujedinjenenogometne reprezentacije Irske koju bi sačinjavali najbolji nogometašiSjeverne Irske i Republike Irske.
LONDON, 23. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Negdašnja legenda Manchester Uniteda George Best predložio je u srijedu utemeljenje ujedinjene nogometne reprezentacije Irske koju bi sačinjavali najbolji nogometaši Sjeverne Irske i Republike Irske.

Rođenjem Sjeverni Irac, Best (58) smatra da bi zajednička reprezentacija bila puno jača od trenutnih, a bio bi to veliki korak ka miru na irskom otoku.

"Zašto nogometaši ne bi slijedili primjer iz ragbija, gdje pod zajedničkim imenom XV Irska nastupaju igrači iz obje zemlje? U povijesti su u posve različitim vremenima prvo dominirali Sjeverni Irci, a sada nogometaši iz Republike Irske, a zajedno bi sigurno imali puno više uspjeha. Zašto ne bi probali, a ako test ne bi uspio vratili bi se na staro. Držim da bi ta selekcija Iraca bila barem 30 posto jača od sadašnje dvije reprezentacije", kazao je Best u razgovoru za BBC.

Najbolji nogometaš Europe 1968. u svom je životu imao ogromnih problema sa alkoholom, a čak i na vrhuncu karijere bio je notorni alkoholičar.

Reprezentacija Sjeverne Irske, koja je na najnovijoj FIFA ljestvici ispala iz prvih stotinu najboljih ekipa, igra u subotu izlučni ogled SP 2006. na Old Traffordu protiv Engleske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙