FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Međunarodna konferencija o pretpristupnim fondovima EU

ZAGREB, 23. ožujka 2005. (Hina) - Jednodnevna međunarodna konferencija"Pretpristupni fondovi EU: Izazovi za Hrvatsku", koju je organiziraoInstitut za međunarodne odnose u suradnji sa Zakladom Friedrich Ebert,otvorena je u srijedu u Zagrebu.
ZAGREB, 23. ožujka 2005. (Hina) - Jednodnevna međunarodna konferencija "Pretpristupni fondovi EU: Izazovi za Hrvatsku", koju je organizirao Institut za međunarodne odnose u suradnji sa Zakladom Friedrich Ebert, otvorena je u srijedu u Zagrebu.

Konferenciju su otvorili državna tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Marija Pejčinović-Burić i voditelj operativnog odjela Delegacije Europske komisije u Hrvatskoj Oskar Benedikt.

"Pretpristupni fondovi su dio pretpristupne strategije i oni su namijenjeni za pomoć zemljama kandidatima da se pripreme za članstvo. Uspješna uporaba tih fondova važna je za nas...jer što ih bolje iskoristimo bolje ćemo pripremiti institucije, gospodarstvo i druge sektore društva za članstvo u EU-u", rekla je državna tajnica.

Ona je izrazila nadu da će pregovori o članstvu Hrvatske u EU započeti u "vrlo bliskoj budućnosti", iako korištenje pretpristupnih fondova, kako je rekao Benedikt, ne ovisi o otvaranju pregovora.

To su dvije neovisne stvari, pojasnio je.

Cilj konferencije, koja je okupila domaće stručnjake i stručnjake iz Bugarske, Češke, Mađarske i Slovenije, je potaknuti raspravu među predstavnicima državne uprave, domaćim i inozemnim stručnjacima o glavnim izazovima u korištenju pretpristupnih fondova Phare, Ispa i Sapard koji stoje Hrvatskoj na raspolaganju kao kandidatkinji za EU.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙