FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stanari POS-a: Buličić kriv za Brodaricu

SPLIT, 22. ožujka 2005. (Hina) - Predstavnici Udruge stanara mogućihvlasnika 384 stana Poticajne izgradnje (POS) danas su na Brodarici nakonferenciji za novinare ustvrdili da je za tromjesečni zastoj gradnjestanova POS-a na tom prostoru kriv isključivo splitski gradonačelnikMiroslav Buličić.
SPLIT, 22. ožujka 2005. (Hina) - Predstavnici Udruge stanara mogućih vlasnika 384 stana Poticajne izgradnje (POS) danas su na Brodarici na konferenciji za novinare ustvrdili da je za tromjesečni zastoj gradnje stanova POS-a na tom prostoru kriv isključivo splitski gradonačelnik Miroslav Buličić.

Ocijenili su kako je očito da Gradsko poglavarstvo s Buličićem na čelu, u sprezi s građevinskim lobijem, ne želi na Brodarici graditi stanove POS-a, nego stanove za tržište.

Predstavnici Udruge stanara Mila Gavro i Milivoj Pupić kazali su kako se Buličić razbacuje izjavama da "Dal-koning" neće prihvatiti cijenu od 137 eura po četvornome metru za komunalno uređenje Brodarice, što je istaknuli su, već riješeno i dogovoreno s ministricom zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marinom Marinović-Dropulić.

Nema ni dokumenta ni ugovora, kazali su, koji službeno potvrđuje da izvođač radova "Dal-koning" ne pristaje na tu cijenu, koju je uostalom sam utvrdio. Pupić je dodao da Poglavarstvo u tom sastavu ne može voditi grad jer oni, kako je kazao, rade samo za svoje interese.

Sva moguća poljoprivredna zemlja oko Splita pretvarana je detaljnim urbanističkim planovima u građevno zemljište i točno se znalo tko će ju kupiti prije nego se pretvori u građevno zemljište, kazao je Pupić.

Predstavnici stanara POS-a kazali su da je Ministarstvo graditeljstva s ministricom Dropulić na čelu odradilo svoj dio posla i da više nije odgovorno za stanove POS-a u Splitu, a gradonačelnik Buličić namjerno ne želi izvođaču "Dal-koningu" platiti komunalno uređenje kako je to nedavno u Splitu dogovoreno s ministricom.

Istodobno je konferenciju za novinare održao i splitski HSLS na kojoj je gradski vijećnik te stranke Ivica Boljat ustvrdio suprotno, t.j. da je za zastoj u gradnji POS-a na Brodarici isključivo odgovorna ministrica Dropulić.

Ona ne prihvaća nove prijedloge gradonačelnika Buličića da cijena komunalnog uređenja Brodarice ne bude fiksna, nego da se utvrđuje po stvarnim troškovima kako se poslovi budu obavljali.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙