FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osam pakistanskih vojnika ubijeno, 23 ranjena

ISLAMABAD, 18. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Osam je pripadnikapakistanskih snaga sigurnosti poginulo, a 23 su ranjena u petak ujugozapadnoj pokrajini Baluchistan, u sukobu snaga sigurnosti ipripadnika plemena Dera Bugti, u čijim je redovima više desetakapoginulih.
ISLAMABAD, 18. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Osam je pripadnika pakistanskih snaga sigurnosti poginulo, a 23 su ranjena u petak u jugozapadnoj pokrajini Baluchistan, u sukobu snaga sigurnosti i pripadnika plemena Dera Bugti, u čijim je redovima više desetaka poginulih.

Sukob je izbio rano u četvrtak i nastavio se cijeli dan i noć. Plemenski vođe govore da u njihovim redovima ima više desetaka žrtava.

Nije jasno kako je počeo sukob na području Sangsila u predgrađu grada Sui, uporištu nacionalističkih elemenata koji se bore protiv vlade tražeći porast broja radnih mjesta u Baluchistanu i porast tantijema za iskorištavanje prirodnog plina.

Plin iz područja oko Suija zadovoljava 22 posto nacionalnih zahtjeva.

Prema službenim izvorima, sukob je izbio kada je konvoj snaga sigurnosti uletio u zasjedu naoružanog lokalnog stanovništva na glavnom putu za Sui.

Glasnogovornik vojske je potvrdio da je u sukobu stradalo osam pripadnika snaga sigurnosti i da su 23 ranjena.

Čelnik plemena Dera Bugti, Nawab Akbar Bugti, opovrgnuo je da su njegovi ljudi otvorili vatru, te je optužio vladu da je izazvala incident kako bi opravdala pokretanje vojne operacije protiv plemena. "Mi smo izgubili 50 ljudi, među njima ima i žena i djece", rekao je Bugti, ali njegove brojke nisu mogli potvrditi neovisni izvori.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙