FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kup UEFA - poznato sedam četvrtfinalista

LONDON, 17. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Nakon Newcastle Uniteda i AZAlkmaara mjesto u četvrtfinalu Kupa UEFA izborili su i moskovski CSKA,Sporting Lisabon, bečka Austria, Auxerre i Parma, dok će imeposljednjeg sudionika biti poznato u nedjelju kada će Villarreal iSteaua odigrati uzvratni susret.
LONDON, 17. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Nakon Newcastle Uniteda i AZ Alkmaara mjesto u četvrtfinalu Kupa UEFA izborili su i moskovski CSKA, Sporting Lisabon, bečka Austria, Auxerre i Parma, dok će ime posljednjeg sudionika biti poznato u nedjelju kada će Villarreal i Steaua odigrati uzvratni susret.

Najviše pogodaka gledatelji su vidjeli na La Romareda gdje je bečka Austria odigrala 2:2 protiv Real Zaragoze, te se ukupnim rezultatom 3:3 plasirala dalje. Austria je povela 2:0 (Papac 5, Dosunmu 11), međutim u 30. minuti utakmice hrvatski reprezentativac i vratar bečkog kluba Joe Didulica dobio je crveni karton zbog prekršaja nad Brazilcem Saviom. Domaćin je iskoristio prednost igrača više i u drugom poluvremenu je izjednačio rezultat golovima Davida Ville (58) i Gallettia (62). U posljednjih 25 minuta Real je pokušao postići i treći pogodak koji bi španjolskom klubu osigurao četvrtfinale, no nije uspio.

Sporting je sav posao obavio u prvom dvoboju pobijedivši na gostovanju Middlesbrough 3:2. U uzvratnom susretu na stadionu Jose Alvalade lisabonski klub je prolaz u četvrtfinale potvrdio pobjedom 1:0. Pogodak je postigao Barbosa u 90. minuti.

Premda je nastupila praktički u drugom sastavu Parma je preskočila španjolskog prvoligaša Sevilllu pobijedivši 1:0. Jedini strijelac u dvije utakmice ova dva kluba bio je Carbone u 19. minuti.

Auxerre i Lille su na stadionu Abbe-Deschamps odigrali bez pogodaka, a kako je Auxerre slavio u prvom susretu 1:0 plasirao se u četvrtfinale.

CSKA se plasirao među osam najboljih opobijedivši u Krasnodaru beogradski Partizan 2:0. Prvi susret završio je bez pobjednika, 1:1. Strijelci za rusku momčad bili su Daniel Carvalho (69) i Vagner Love (85-11m). Partizan je kraj utakmice dočekao bez Nenada Đorđevića (83) i Ivana Tomić (85), koje je talijanski sudac Gianluca Paparesta isključio.

Posljednjeg sudionika četvrtzavršnice doznat ćemo u nedjelju, kada će Villarreal i Steaua odigrati uzvratni susret. Prvi dvoboj u Bukureštu završio je bez pogodaka.

REZULTATI:

Real Zaragoza (Špa) - Austria Beč (Aut) 2:2, Ukupno 3:3, Austria ide dalje zbog više pogodaka u gostima

Parma (Ita) - Sevilla (Špa) 1:0, ukupno 1:0 za Parmu

Auxerre (Fra) - Lille (Fra) 0:0, Ukupno 1:0 za Auxerre

Sporting (Por) - Middlesbrough (Eng) 1:0, ukupno 4:2 za Sporting

CSKA Moskva (Rus) - Partizan (SCG) 2:0, ukupno 3:1 za CSKA

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙