FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čečenija: Velika protuteroristička operacija u Groznom

ZAGREB/GROZNI, 16. ožujka 2005. (Hina) - Specijalna operacija velikihrazmjera provodi se u glavnom čečenskom gradu Groznom s ciljemhvatanja čelnika pobunjeničkih skupina i sprječavanja terorističkihnapada, javile su u srijedu ruske novinske agencije.
ZAGREB/GROZNI, 16. ožujka 2005. (Hina) - Specijalna operacija velikih razmjera provodi se u glavnom čečenskom gradu Groznom s ciljem hvatanja čelnika pobunjeničkih skupina i sprječavanja terorističkih napada, javile su u srijedu ruske novinske agencije.

"Čečenske tajne službe imaju informacije dobivene od ranije zatočenih militanata da ekstremistički čelnici Šamil Basajev i Abdul Halid Saidulajev, kojeg je Basajev imenovao nasljednikom Aslana Mashadova, namjeravaju izvršiti niz velikih terorističkih napada u prijestolnici Čečenije", javila je RIA Novosti pozivajući se na izvor u regionalnom sjedištu za protuterorističke operacije na Sjevernom Kavkazu.

Prema istom izvoru, Basajev i Sidulajev traže da njihovi sljedbenici izvrše terorističke napade vrlo brzo jer strahuju da će ostati bez financijske potpore stranih ekstremističkih organizacija.

Ramzan Kadirov, prvi potpredsjednik proruske čečenske vlade, smatra da će se rat u Čečeniji završiti ako bude uhvaćen Basajev, javio je Interfax.

Porast terorističkih aktivnosti u Čečeniji povezuje se s ubojstvom čečenskog pobunjeničkog čelnika Aslana Mashadova 8. ožujka.

Trenutačno se u raznim dijelovima Groznog provode specijalne i preventivne operacije kako bi se osujetili planovi militanata, javile su agencije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙