FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pripadnica talijanskih Crvenih brigada osuđena na 16 godina zbog ubojstva

RIM, 16. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Pripadnica talijanske ultraljevičarske gerilske skupine Crvene brigade u srijedu je osuđena na 16godina zatvora zbog ubojstva vladinog savjetnika prije tri godine.
RIM, 16. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Pripadnica talijanske ultra ljevičarske gerilske skupine Crvene brigade u srijedu je osuđena na 16 godina zatvora zbog ubojstva vladinog savjetnika prije tri godine.

To je druga presuda ovog mjeseca za Cinziu Banelli. Ona je 1. ožujka osuđena na 20 godina zbog ubojstva još jednog višeg vladinog savjetnika 1999.

Teroristička skupina osuđene sljednica je Crvenih brigada koje su 70-tih godina prošlog stoljeća potresle Italiju otmicom i ubojstvom bivšeg premijera Alda Mora.

"Zadovoljni smo... Željeli smo samo presudu koja odgovara pravosudnim normama", kazao je Guido Magnisi, odvjetnik obitelji ubijenog savjetnika Marca Biagia.

Optužba je tražila smanjenu kaznu za Cinziu Banelli zbog njene suradnje s vlastima, koja je dovela do uhićenja i javne osude terorista.

Vlasti su prošle godine ustvrdile da su otkrile detaljnu listu osoba koje su Crvene brigade planirale ubiti. Na popisu su navodno bili mnogi viđeni Talijani, uključujući i premijera Silvija Berlusconia.

Osuđena je prošlog mjeseca na sudu izjavila kako nije bila dobar borac te da je odlučila otkriti tajne o skupini kako bi joj što prije bio omogućen "više-manje normalan život".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙