FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Munich Re ponovno posluje s dobiti

BERLIN, 15. ožujka 2005. (Hina/AP) - Najveći svjetski reosiguravateljMunich Re izvijestio je o snažnom porastu svoje dobiti u četvrtomtromjesečju prošle godine na 306 milijuna eura, prema godinu ranijezabilježena 53 milijuna.
BERLIN, 15. ožujka 2005. (Hina/AP) - Najveći svjetski reosiguravatelj Munich Re izvijestio je o snažnom porastu svoje dobiti u četvrtom tromjesečju prošle godine na 306 milijuna eura, prema godinu ranije zabilježena 53 milijuna.

Najveće zasluge za povratak pozitivnom poslovanju u 2004., unatoč ogromnim troškovima na ime prirodnih katastrofa, reosiguravateljski div pripisuje selektivnoj prodaji osiguranja i poboljšanoj izvedbi u poslovanju s primarnim osiguranjem.

U 2004. Munich Re poslovao je s dobiti od 1,83 milijarde eura, nakon što je godinu ranije zaključio s gubitkom od 434 milijuna eura. Predložio je i isplatu dividende od dva eura, što je za 75 centi više u odnosu na godinu ranije.

Tvrtka je objavila da su njezini troškovi zbog tsunamija koji je poharao Aziju krajem prosinca prošle godine dosegnuli 100 milijuna eura, što je osjetno manje u usporedbi s 613 milijuna eura koliko su iznosili njezini troškovi uslijed karipskih uragana i pacifičkih tajfuna, većinom zabilježenih tijekom trećeg tromjesečja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙