FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INA: Cijene benzina bez promjene, poskupljuju dizeli

ZAGREB, 14. ožujka 2005. (Hina) - Maloprodajne cijene motornih benzinaovaj se tjedan neće mijenjati, dok će dizelska goriva poskupiti od 1,6posto do 3,8 posto, izvijestili su danas iz hrvatske naftne kompanijeIne.
ZAGREB, 14. ožujka 2005. (Hina) - Maloprodajne cijene motornih benzina ovaj se tjedan neće mijenjati, dok će dizelska goriva poskupiti od 1,6 posto do 3,8 posto, izvijestili su danas iz hrvatske naftne kompanije Ine.

Najviše će, za 3,8 posto poskupiti eurodizel i od sutra će se na Ininim benzinskim postajama prodavati po cijeni od 6,73 kune, što je 25 lipa više od dosadašnjih 6,48 kuna po litri.

Dizel će poskupiti za 1,6 posto i njegova je nova maloprodajna cijena 6,52 kune, ili 10 lipa više nego dosadašnjih 6,42 kune po litri.

Za 10 lipa poskupit će i plavi dizel i njegova je nova cijena 3,83 kune po litri, što je 2,7 posto više od dosadašnjih 3,73 kune.

Za 2,6 posto ili također za 10 lipa poskupit će i lož ulje, na 3,96 kuna po litri (dosad 3,86 kuna).

Cijene pak motornih benzina ni ovaj se tjedan neće mijenjati, pa će se motorni benzin s olovom Super 98 i dalje prodavati po cijeni od 7,70 kuna po litri, bezolovni motorni benzini Eurosuper 95 po 7,11 kuna, Super 95 po 7,01 kunu, a Super plus 98 po 7,27 kuna.

Cijene motornih benzina nisu se mijenjale već oko mjesec i pol dana, dok su dizelska goriva poskupila i prije dva tjedna, krajem veljače.

Cijene naftnih derivata mogu se mijenjati početkom svakog tjedna, a formula za korekciju cijena ovisi o kretanju cijena na tržištu Mediterana i kretanju tečaja dolara.

No, kako su cijene nastavile rasti - cijena nafte porasla je za 3,5 posto, a eurodizela za čak 6 posto u odnosu na prethodni tjedan, INA je, kažu, prisiljena korigirati svoje cijene dizelskih goriva.

Pritom izdvajaju Eurodizel, čiju je cijenu INA povećala za 3,8 posto, što je, navode, još uvijek manje od maksimalne dopuštene razine cijena u Republici Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙