FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo pravosuđa osudilo napad na srbijansko pravosudno izaslanstvo

ZAGREB, 14. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatsko Ministartsvo pravosuđaosudilo je danas napad na kombi sa srbijanskim pravosudnimizaslanstvom koje je jučer doputovalo u Zagreb radi sudjelovanja naRegionalnoj radionici CARDS 2003.
ZAGREB, 14. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatsko Ministartsvo pravosuđa osudilo je danas napad na kombi sa srbijanskim pravosudnim izaslanstvom koje je jučer doputovalo u Zagreb radi sudjelovanja na Regionalnoj radionici CARDS 2003.

"Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt tim povodom razgovarala je s predsjednicom Vrhovnog suda Republike Srbije Vidom Petrović Škero i izrazila žaljenje radi incidenta u kojem je povrijeđena sutkinja Vrhovnog suda Republike Srbije", navodi se u priopćenju Ministarstva pravosuđa.

Policija je izvijestila da je "mercedesov" kombi sa srbijanskim sucima i pravosudnim dužnosnicima napala skupina od 15-ak nepoznatih mladića oko 21,50 sati u Islandskoj ulici na autobusnom ugibalištu. Od krhotina stakla razbijenog bačenom baseball palicom lakše je ozlijeđena 57-godišnja sutkinja Vrhovnog suda Srbije kojoj je pomoć pružena u Klinici za traumatologiju.

Od pomoćnice ministra pravde Srbije Slavke Srdić Janković doznaje se da se ozlijeđena sutkinja Mirjana Grubić osjeća dobro i da će izaslanstvo danas u pratnji policije otputovati za Srbiju. Dodala je da su, uz nju, u napadnutom kombiju bile tri sutkinje Vrhovnog suda, tri odvjetnice i jedna djelatnica Ministarstva. Objasnila je da je izaslanstvo sudjelovalo na međunarodnom okruglom stolu u hotelu Panorama te da nije imalo nikakve veze s utakmicom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙