FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tisak: Američki zračni prostor i dalje je "osjetljiv"

NEW YORK , 14. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Zračni prostor SjedinjenihDržava još je "ranjiv" kada je riječ o eventualnim terorističkimnapadima, unatoč tomu što je od napada na SAD 11. rujna 2001. usigurnost zračnog prometa uloženo više od 12 milijardi dolara,izvijestio je u ponedjeljak list New York Times.
NEW YORK , 14. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Zračni prostor Sjedinjenih Država još je "ranjiv" kada je riječ o eventualnim terorističkim napadima, unatoč tomu što je od napada na SAD 11. rujna 2001. u sigurnost zračnog prometa uloženo više od 12 milijardi dolara, izvijestio je u ponedjeljak list New York Times.

U izvješću FBI-ja i ministarstva unutarnjih poslova kaže se kako bi skupine poput Al-Qaide mogle ponovno pokušati napade koristeći helikoptere i zrakoplove, s obzirom na to da je zrakoplovna industrija poseban izazov za teroriste zbog prirode i spektakularnog odjeka eventualnih napada.

"Iako su poduzete mjere sigurnosti u velikim civilnim zračnim lukama u kojima se odvija putnički promet, teroristi bi mogli unajmiti manje zrakoplove ili helikoptere te izabrati manje zračne luke u kojima su sigurnosne mjere slabije ili uopće ne postoje", prenosi list ističući kako je svota od oko 12 milijardi dolara investirana u sigurnost zračnog sektora potez koji može "smanjiti, ali ne i potpuno isključiti rizik od novih napada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙