FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenik-broj prometnih nesreća prepolovljen

ŠIBENIK, 11. ožujka 2005. (Hina) - U veljači ove godine na područjuŠibensko-kninske županije dogodila se 101 prometna nesreća, što je čak 52 posto manje nego u istom prošlogodišnjem mjesecu, rečeno je danasna redovitoj tiskovnoj konferenciji Policijske uprave.
ŠIBENIK, 11. ožujka 2005. (Hina) - U veljači ove godine na području Šibensko-kninske županije dogodila se 101 prometna nesreća, što je čak 52 posto manje nego u istom prošlogodišnjem mjesecu, rečeno je danas na redovitoj tiskovnoj konferenciji Policijske uprave.

Po riječima Edija Pervana, voditelja Odsjeka za sigurnost prometa, od 1. siječnja do 28. veljače na šibensko-kninskim prometnicama dogodile su se 202 prometne nesreće ili 45 posto manje nego u istom dvomjesečnom razdoblju prošle godine. Napomenuo je, također, da od početka godine ni jedna osoba nije smrtno stradala u prometu.

"Znatno smanjenje broja prometnih nesreća rezultat je primjene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, ali i cijelog niza preventivnih i represivnih akcija policije na terenu. U prva dva ovogodišnja mjeseca djelatnici prometne policije proveli su oko 4200 različitih mjera u prometu. Najviše prekršajnih prijava, 654, podneseno je protiv vozača koji nisu bili vezani sigurnosnim pojasom", rekao je Pervan.

Napomenuo je da će u nadolazećim proljetnim i ljetnim mjesecima na cestama biti puno više mladih motociklista. U vezi s tim najavio je stalne preventivne akcije policije i upozorio na potrebu poštivanja svih ograničenja u prometu, posebno brzine, te na obvezu nošenja zaštitnih kaciga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙