FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šah - Pobjeda Pokorne

RIJEKA, 12. ožujka 2005. (Hina) - U riječkom šahovskom domu završen jetradicionalni, peti po redu velemajstorski turnir šahistica "CvijetMediterana", koji se igrao pod visokim pokroviteljstvom predsjednikaRepublike Hrvatske Stjepana Mesića.
RIJEKA, 12. ožujka 2005. (Hina) - U riječkom šahovskom domu završen je tradicionalni, peti po redu velemajstorski turnir šahistica "Cvijet Mediterana", koji se igrao pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića.

Mirnim remijem u posljednjem kolu Slovakinja Regina Pokorna osigurala je uvjerljivu pobjedu, pri čemu je i potvrdila titulu velemajstorice. Veliki uspjeh ostvarila je i hrvatska reprezentativka Rajna Šargač, koja je nakon remija s Mirjanom Medić osvojila izvrsno drugo mjesto s 5,5 bodova. Norma za velemajstorski bal bila joj je, nažalost, previsoka, ali je popravila rejting za 9 bodova. S njom u društvu je mlada rumunjska reprezentativka Julija Jonica, a naša jedina velemajstorica Mirjana Medić osvojila je solidno četvrto mjesto s 5 bodova. Vlasta Maček završila je tek na osmom mjestu s 4 boda, iako je praktično ostvarila očekivani rezultat. Riječke nade Borka Frančišković i Andrea Pahor nisu se iskazale, a više se očekivalo od rumunjske velemajstorice Adine Bogze i Mađarice Monike Grabicz.

Rezultati posljednjeg, 9. kola:

Bogza-Maček 1:0, Grabicz-Frančišković 1:0, Jonica-Pokorna remi, Medić-Šargač remi i Srebrnić"-Pahor remi.

Konačan poredak: Pokorna 6,5 bodova, Šargač i Jonica 5,5 , Medić i Bogza 5, Srebrnić i Grabicz 4,5 , Maček 4, Pahor 2,5 i Frančišković 2 boda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙