FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kasparov: U Linaresu sam odigrao posljednju partiju u karijeri

LINARES, 11. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Prema pisanju ruskih medija,jedan od najboljih šahista svih vremena, prvi igrač na svjetskojljestvici od 1984. godine, 41-godišnji Gari Kasparov u četvrtak je ušpanjolskom Linaresu odigrao svoju posljednju partiju u aktivnojkarijeri.
LINARES, 11. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Prema pisanju ruskih medija, jedan od najboljih šahista svih vremena, prvi igrač na svjetskoj ljestvici od 1984. godine, 41-godišnji Gari Kasparov u četvrtak je u španjolskom Linaresu odigrao svoju posljednju partiju u aktivnoj karijeri.

Kasparov je osvojio "Super Grandmaster" turnir u Linaresu sa 8 bodova iz 14 partija, te odmah potom objavio svoje povlačenje i najavio kako će ubuduće šah igrati isključivo neslužbene mečeve za vlastito zadovoljstvo.

"I prije početka turnira donio sam odluku kako će mi nastup u Linaresu biti posljednji u karijeri", rekao je Kasparov nakon pobjede.

Kasparov je najavio kako se u budućnosti želi okušati u pisanju knjiga, te se više angažirati u političkom životu Rusije. On je aktivni član Komiteta 2008., oporbene skupine koja se protivi mogućonsti trećeg mandata Vladimira Putina na mjestu predsjednika.

"Kasparov je napravio iznimno mnogo za razvoj šaha i postao je jedna od najvažnijih osoba u povijesti ove igre", izjavio je predsjednik Svjetske šahovske federacije (FIDE) Kirsan Iljumžinov žaleći zbog ove odluke Kasparova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙