FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nove zračne linije povezuju Omišalj s Koelnom, Bonnom i Hannoverom

RIJEKA, 10. ožujka 2005. (Hina) - Slijetanjem prvog zrakoplova sa 114putnika danas je u Zračnoj luci Rijeka u Omišlju obilježenouspostavljanje dviju novih stalnih zračnih linija Koeln-Bonn-Omišalj iHannover-Omišalj.
RIJEKA, 10. ožujka 2005. (Hina) - Slijetanjem prvog zrakoplova sa 114 putnika danas je u Zračnoj luci Rijeka u Omišlju obilježeno uspostavljanje dviju novih stalnih zračnih linija Koeln-Bonn-Omišalj i Hannover-Omišalj.

Nove zračne linije održavat će međunarodna tvrtka "Hapag Lloyd Expres" - dva puta na tjedan povezivat će Rijeku i Hannover, a dva puta na tjedan Rijeku s Koelnom i Bonnom.

Cijena leta, ako se rezervacija obavi preko Interneta, iznosi 19,99 eura po osobi.

Na konferenciji za novinare u povodu uspostave nove zračne linije u Zračnoj luci Rijeka bili su predstavnik "Hapaga" Rolan Keppler, direktor Zračne luke Marijan Paščenko i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

Keppler je rekao da tvrtka "Hapag Lloyd Expres" ima 15 zrakoplova koji lete za 28 odredišta u devet zemalja.

Novim linijama za Omišalj tijekom ljeta planira se prevesti oko 34.000 putnika, a do danas je rezervirano oko 20.000 mjesta. Zrakoplovi će na novim linijama moći prevesti do 1300 putnika na tjedan.

Direktor Zračne luke Rijeka Paščenko istaknuo je da je Rijeka danas, prvi put nakon 35 godina, dobila stalne zračne linije.

Župan Komadina naglasio je da bi Vlada trebala prepoznati važnost riječke Zračne luke i u nju više ulagati. Ako Vlada to ne želi, neka tu zračnu luku prepusti Županiji koja će ju, radi sve većih potreba turizma i gospodarstva, urediti i modernizirati, rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙