FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CG: Đukanović razgovarao s hrvatskim konzulom Škarićem

PODGORICA, 10. ožujka 2005. (Hina) - Crnogorski premijer Milo Đukanovićrazgovarao je u srijedu popodne u Podgorici s hrvatskim konzulom uCrnoj Gori Ivicom Škarićem, priopćio je u četvrtak Ured crnogorskeVlade za odnose sa javnošću, a glavne teme razgovora bile subilateralni odnosi Crne Gore i Hrvatske i daljni razvoj suradnje.
PODGORICA, 10. ožujka 2005. (Hina) - Crnogorski premijer Milo Đukanović razgovarao je u srijedu popodne u Podgorici s hrvatskim konzulom u Crnoj Gori Ivicom Škarićem, priopćio je u četvrtak Ured crnogorske Vlade za odnose sa javnošću, a glavne teme razgovora bile su bilateralni odnosi Crne Gore i Hrvatske i daljni razvoj suradnje.

"Razvoj odnosa i suradnje s Hrvatskom spada u krug crnogorskih vanjsko-političkih prioriteta, jer je u pitanju susjed s kojim Crna Gora dijeli granicu na kopnu i moru, i ima razvijene povijesne i druge veze", kazao je tom prilikom premijer Đukanović.

Crnogorski premijer je pozdravio rezultate koje RH postiže u priključivanju europskim integracijama, istaknuvši kako je to važno i za susjedne zemlje.

U priopćenju se navodi se da su sugovornici ocijenili kako postoje velike mogućnosti za suradnju na planu energetske i cestovne infrastrukture, otvaranju cestovnih i brodskih linija, a osobito u turizmu i s njime povezanim granama. S tim u vezi naglašeno je kako bi zajedničke napore posebno trebalo usmjeriti ka realizaciji Jadransko-jonske ceste, što bi bilo od važnosti i za razvoj u široj regiji.

Đukanović i Škarić izrazili su zadovoljstvo stanjem i perspektivama prijateljskih odnosa Crne Gore i Hrvatske ocijenivši da kontinuirani politički dijalog omogućava uspostavljanje prioriteta u razvoju konkretnih oblika suradnje na različitim područjima.

Ocijenjeno je da postojanje dijaspore, odnosno prisustvo i položaj građana jedne države u drugoj, ima mjesto na dnevnom redu svih sastanaka na bilateralnoj razini, s obrazloženjem da manjine predstavljaju most suradnje među narodima i državama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙