FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francusko ministarstvo obrane: Gotovina "nije u Francuskoj"

PARIZ, 10. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Francusko ministarstvo obranepriopćilo je u četvrtak da se hrvatski general Ante Gotovina kojegtraži Haški sud (ICTY) - koji je dobio i francusko državljanstvo nakonšto je pet godina bio u Legiji stranaca - "ne nalazi na područjuFrancuske".
PARIZ, 10. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Francusko ministarstvo obrane priopćilo je u četvrtak da se hrvatski general Ante Gotovina kojeg traži Haški sud (ICTY) - koji je dobio i francusko državljanstvo nakon što je pet godina bio u Legiji stranaca - "ne nalazi na području Francuske".

Neki francuski mediji posljednjih su tjedana javljali da se zahvaljujući pomoći bivših legionara general Gotovina skriva "na jugoistoku Francuske".

"Vidio sam neprovjerene informacije o generalu Gotovini koji je u bijegu. Mogu jasno potvrditi da se on ne nalazi na francuskom teritoriju", rekao je u četvrtak glasnogovornik ministarstva Jean-Francois Bureau.

ICTY je generala Gotovinu optužio 2001. godine za zločine protiv hrvatskih Srba. Od tada je u bijegu i njegovo je uhićenje postalo preduvjet za pokretanje pristupnih pregovora Hrvatske i EU-a, predviđeno za 17. ožujka. Zagreb stalno tvrdi da ne zna gdje se nalazi general.

"Ne znamo gdje se on nalazi, ali akcije koje vodi glavna tužiteljica ICTY-ja Carla Del Ponte da bi našla one koji se trebaju pojaviti pred ICTY-jem, pokazuju određenu učinkovitost. Mi s naše strane dajemo svoj doprinos", rekao je Bureau.

Prošlog tjedna, Legija stranaca je tvrdila da "nikada nije štitila" Antu Gotovinu iako je on služio "časno i vjerno" prije 27 godina u njezinim redovima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙