FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Lažna službenica mirovinskog osiguranja pokrala umirovljenicu

ZAGREB, 10. ožujka 2005. (Hina) - Lažna službenica mirovinskogosiguranja pokrala je u srijedu u središtu Zagreba 81-godišnjustaricu, uzevši joj iz torbice oko sedam tisuća kuna, izvijestila je učetvrtak policija.
ZAGREB, 10. ožujka 2005. (Hina) - Lažna službenica mirovinskog osiguranja pokrala je u srijedu u središtu Zagreba 81-godišnju staricu, uzevši joj iz torbice oko sedam tisuća kuna, izvijestila je u četvrtak policija.

Na vrata 81-godišnje Zagrepčanke u Gajevoj ulici nepoznata je žena pozvonila oko 10,30 sati. Predstavila se kao službenica mirovinskog fonda i uz priču da bi starici trebali povećati primanja zatražila rješenje o mirovini. Ona ju je pustila u stan i otišla po torbicu s dokumentima, a lažna službenica potom ju je zamolila čašu vode, zbog čega ju je starica ostavila samu i otišla do kuhinje.

Kada se vratila nepoznata joj je žena rekla da su sve riješile i da mora ići. Starica je tek naknadno shvatila da joj iz torbice nedostaje oko pet tisuća kuna i još dvije tisuće kuna iz ladice ormara.

Na prevarante koji od staraca kradu novac predstavljajući se službenicima mirovinskog fonda zagrebačka policija je upozorila još prošle godine. Prvi takav slučaj prošlog je travnja prijavila 80-godišnjakinja, koja je prevaranticu opisala kao plavušu bez prednjih gonjih zubi, visoku oko 175 centimetara, u dobi između 45 i 50 godina.

Osim 400 kuna koje je starici ukrala iz hodnika prevarantica je od svoje žrtve naplatila i sto kuna kao naknadu za prikupljanje podataka o umirovljenicima kojima država treba vratiti dug.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙