FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lance Armstrong favorizira Pariz za domaćina OI 2012.

PARIZ, 9. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Šesterostruki pobjednik "Tourde Francea", američki biciklist Lance Armstrong izjavio je kako smatrada je domaćinstvo Olimpijskih igara 2012. godine zaslužio dobiti Pariziako je među kandidatima i "njegov" New York.
PARIZ, 9. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Šesterostruki pobjednik "Tour de Francea", američki biciklist Lance Armstrong izjavio je kako smatra da je domaćinstvo Olimpijskih igara 2012. godine zaslužio dobiti Pariz iako je među kandidatima i "njegov" New York.

"Riječ je o kompliciranoj stvari, ali iskreno smatram kako je Pariz zaslužio biti domaćinom Igara. Kandidatura Pariza bila je najbolja i u kampanji za Igre 2008., ali zbog 'drugih razloga' domaćinstvo je dobio Peking. Za mene je malo osjetljivo izraziti svoje mišljenje s obzirom da je među kandidatima i New York, koji također zaslužuje Igre. No, ukoliko ih ne doboje 2012., New York se može kandidirati za 2016.", izjavio je Armstrong za francuski dnevnik Le Parisien.

Armstrong je tijekom svih godina kada je dominirao najvećom biciklističkom utrkom na svijetu, "Tour de Franceom", izražavao svoj sklonost prema Francuskoj i Francuzima iako navijači uz ceste nisu uzvraćali na isti način. Nerijetko su gledatelji pljuvali Armstronga tijekom brdskih etapa, a Amerikanac je primio i nekoliko prijetnji smrću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙