FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HOO: U Torinu najbrojnija hrvatska olimpijska reprezentacija

TORINO, 11. veljače 2005. (Hina) - Hrvatska olimpijska reprezentacijana Zimskim olimpijskim igrama u Torinu mogla biti biti najbrojnijadosad i sigurno će broj hrvatskih sportaša premašiti Albertville,Lillehammer, Nagano i Salt Lake City, kazao je tijekom posjeta Torinu,gradu-domaćinu ZOI 2006 šef misije i v.d. direktora Ureda zaolimpijski program HOO-a Damir Šegota.
TORINO, 11. veljače 2005. (Hina) - Hrvatska olimpijska reprezentacija na Zimskim olimpijskim igrama u Torinu mogla biti biti najbrojnija dosad i sigurno će broj hrvatskih sportaša premašiti Albertville, Lillehammer, Nagano i Salt Lake City, kazao je tijekom posjeta Torinu, gradu-domaćinu ZOI 2006 šef misije i v.d. direktora Ureda za olimpijski program HOO-a Damir Šegota.

"Očekujem da će u Torinu nastupiti od 20 do 22 hrvatska sportaša, a posebno me raduje što bi uz skijašku reprezentaciju po prvi puta mogli imati čak dva boba - muški četverosjed i ženski dvosjed," kazao je Šegota, uvjeren da će Ivan Šola sa svojom posadom ponoviti uspjehe iz Salt Lake Citya, te ponovno privući veliku pozornost javnosti.

Ženski dvosjed Martina Makoš i Anabela Straga nedavno je na jakom juniorskom natjecanju osvojio izvrsno četvrto mjesto, a dobro napreduju i hrvatski skeletonci Ivan Pokos i Nikola Nimac, te sanjkašica Kornelija Raša, pa bi i oni mogli osigurati nastup na Igrama u Torinu.

Uz alpsku reprezentaciju, u kojoj će po prvi puta biti po četiri skijašice i skijaša, Šegota očekuje da se na Igre plasira i Idora Hegel, koju može osigurati kvalifikaciju na skorašnjem SP-u u Moskvi, a posve je sigurno da ćemo imati i predstavnike u skijaškom trčanju i biatlonu.

Izaslanstvo HOO-a na čelu sa Šegotom, direktorom marketinga Rankom Ćetkovićem i izvršnom tajnicom u Uredu za olimpijski program Majom Gencl u četvrtak je obišlo sve objekte, a danas su bili na programu sastanci sa direktorima raznih odjela u Organizacijskom odboru Igara. Najviše se razgovaralo sa direktoricom odjela za odnose sa nacionalnim olimpijskim odborima Myriam Berry i njezinim pomoćnicima među kojima je bila i bivša slovenska skijašica Andreja Leskovšek, sada s prezimenom McQuarry. S TOROC-ovim uredima su usklađivani tehnički detalji vezane za hrvatska nacionalna obilježja i himnu, akreditacije, smještaj u Olimpijskom selu, dolazak i odlazak sportaša, prijevoz sa borilišta, ulaznice i pitanja specifična za pojedine sportove.

Većina hrvatskih sportaša bit će smještena u Olimpijskom selu u Sestriereu, a dužnosnike TOROC-a zanimali su brojni detalji, pa je tako jedno od pitanja bilo koje reprezentacije hrvatska misija ne bi htjela kao susjede u svom apartmanu, čija će pozicija unutar Sela biti odabrana naknadno.

Dužnosnici TOROC-a ponudili su i pomoć pri traženju najprikladnije osobe za press-atachea hrvatske reprezentacije zaduženog za odnose sa organizatorima, koja mora biti iz Torina ili bliže okolice. Organizatori su obećali pomoć i u pronalaženju prostora za Hrvatsku kuću koji bi kvalitetom smještaja i cijenom udovoljavao zahtjevima HOO-a. Zaključeno je da bi najbolja pozicija bila u okolici Sestrierea, odnosno desetak kilometara udaljenim gradićima Cesani, Oulxu ili Saliceu.

Izaslanstvo HOO-a u subotu će boraviti i u Bormiu gdje će pratiti slalomsku utrku Svjetskog skijaškog prvenstva na kojoj će nastupiti i Ivica Kostelić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙