FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Hrvatska još računa na početak pregovora 17. ožujka

BERLIN, 9. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader je urazgovoru za dnevnik "Frankfurter Allgemeine Zeitung" u broju odsrijede izjavio da Hrvatska još računa s početkom pregovora sEuropskom unijom o punopravnom članstvu sljedećeg tjedna.
BERLIN, 9. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader je u razgovoru za dnevnik "Frankfurter Allgemeine Zeitung" u broju od srijede izjavio da Hrvatska još računa s početkom pregovora s Europskom unijom o punopravnom članstvu sljedećeg tjedna.

"Mi smo početkom sljedećeg tjedna Europskoj uniji predočili opširan izvještaj o stanju glede slučaja Gotovina i očekujem da će on biti pomno proučen", napomenuo je Sanader. Hrvatski premijer je u razgovoru ocijenio da si Europa ne može dopustiti luksuz donošenja pogrešne odluke jer se ne radi samo o Hrvatskoj te da bi pomicanje datuma otvaranja pregovora dalo poticaja antieuropskim i antireformskim snagama u čitavoj jugoistočnoj Europi.

General Gotovina mora se naći u Den Haagu, rekao je Sanader istaknuvši da se zalaže za bezuvjetnu suradnju s Haaškim tribunalom i da Hrvatska mora riješiti slučaj Ante Gotovine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙