FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Objavljene nominacije za nagradu Laureus

LONDON, 8. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Svjetska sportska akademija"Laureus" objavila je danas popis nominiranih za ovogodišnje nagrade,tzv. "sportske Oscare".
LONDON, 8. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Svjetska sportska akademija "Laureus" objavila je danas popis nominiranih za ovogodišnje nagrade, tzv. "sportske Oscare".

Za sportaša godine nominirani su američki biciklist Lance Armstrong, švicarski tenisač Roger Federer, marokanski atletičar Hicham El Guerrouj, američki plivač Michael Phelps, talijanski motociklist Valentino Rossi i svjetski prvak u formuli 1 Nijemac Michael Schumacher.

Armstrong je 2004. po šesti puta pobijedio na Tour de Franceu, Federer je osvojio tri grand slam turnira, a El Guerrouj i Phelps istakli su se na OI u Ateni. El Guerrouj je osvojio zlatne medalje na 1.500 i 5.000 metara, što nije nikome uspjelo još od Paave Nurmija 1924. na Igrama u Parizu. Phelps je u Ateni skupio osam medalja, od čega šest zlatnih.

Među nominiranima za sportašicu godine su tri atletičarke. Ruskinja Jelena Isinbajeva je u 2004. sedam puta rušila svjetski rekord u skoku s motkom, a sve je okrunila zlatnom medaljom na OI. Britanska srednjeprugašica Kelly Holmes u Ateni je bila zlatna na 800 i 1.500 metara, a Šveđanka Carolina Kluft slavila je u sedmoboju. Za sportašicu godine još konkuriraju wimbledonska pobjednica Ruskinja Marija Šarapova, najbolja svjetska igračica golfa Annika Sorenstam i nizozemska biciklistkinja Leontiena Zijlaard-Van Moorsel, koja je u Ateni pobjedom u utrci na kronometar došla do četvrtog olimpijskog zlata.

Nogometni svijet prošle su godine zadivili Grci, koji su trijumfirali na EP u Portugalu. Osim njih, za najbolju ekipu godine nominirani su nogometaši Porta (europski klupski prvaci), Ferrari, Boston Red Soxi (baseball), europska Ryder Cup momčad (golf) i muška košarkaška reprezentacija Argentine, koja je osvojila naslov olimpijskih prvaka.

Osvajači nagrada "Laureus" bit će objavljeni 16. svibnja u portugalskom Estorilu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙