FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odbor za zakonodavstvo podržao izmjene saborskog Poslovnika

ZAGREB,8. ožujka(Hina) - Saborski Odbor za zakonodavstvo danas jepodržao izmjene i dopune saborskog Poslovnika, kojima Odbor za Ustav iPoslovnik, na temelju konsenzusa koji su ranije postigle parlamentarnestranke, predlaže pojednostaviti rad Hrvatskog sabora i izbjećidosadašnje zapreke.
ZAGREB,8. ožujka(Hina) - Saborski Odbor za zakonodavstvo danas je podržao izmjene i dopune saborskog Poslovnika, kojima Odbor za Ustav i Poslovnik, na temelju konsenzusa koji su ranije postigle parlamentarne stranke, predlaže pojednostaviti rad Hrvatskog sabora i izbjeći dosadašnje zapreke.

Predloženim izmjenama Poslovnika predviđa se da Sabor može raspraviti zakonske i druge prijedloge i bez mišljenja Vlade i matičnog odbora.

Predviđeno je i da se dnevni red tekuće saborske sjednice može mijenjati ako o tome postoji suglasje među saborskim klubovima, ako je riječ o zakonskim prijedlozima kojima se hrvatsko zakonodavstvo usklađuje s propisima EU, te ako se radi o prijedlozima po hitnom postupku.

Jasnije se propisuju i odredbe o elektroničkom glasovanju, a zahtjev za pojedinačnim glasovanjem isključivao bi ostale načine glasovanja (elektroničko i ručno).

Odbor je jednoglasno podržao predloženu ratifikaciju sporazuma između Hrvatske i Srbije i Crne Gore o zaštiti prava hrvatske manjine u SiCG, te srpske i crnogorske manjine u Hrvatskoj, koji je potpisan sredinom studenoga prošle godine tijekom posjeta premijera Ive Sanadera Beogradu.

Sporazumom se, među ostalim, predviđa osnivanje mješovitog odbora koji bi pratio provođenje sporazuma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙