FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 8. ožujka 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do12,30 sati.
ZAGREB, 8. ožujka 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Premijer Ivo Sanader uputio je danas čestitku u povodu 8. ožujka, Međunarodnog dana žena, u kojoj se ističe kako nas taj dan podsjeća na više od devedeset godina dugu organiziranu borbu žena cijeloga svijeta za ravnopravnost i pravdu. "Vlada Republike Hrvatske nastoji na izjednačavanju deklarativnih i načelnih vrijednosti, kad je pitanju ravnopravnost žena, sa stvarnom osvješćenošću uloge žena u hrvatskom društvu, na povećanju njihove zastupljenosti u političkom, poslovnom i znanstvenom životu zemlje i olakšavanju njihovog svakodnevnog života poštenijom podjelom društvenih uloga", stoji, uz ostalo, u čestitki premijera Sanadera.

ZAGREB - Predstavnici SDP-a danas su svim ženama u Hrvatskoj čestitali Međunarodni dan žena, 8. ožujka, napomenuvši kako su na lokalnim razinama vlasti žene loše zastupljene - ima ih tek 13 posto - te pozvavši ostale političke stranke da to pokušaju promijeniti na predstojećim lokalnim izborima. Zamjenica predsjednika SDP-a Željka Antunović izjavila je na konferenciji za novinare da bi ostale stranke trebale slijediti primjer SDP-a, stranke koja je, kako smatra, "na hrvatskoj političkoj sceni najviše napravila u promicanju ravnopravnosti spolova, posebno promicanju prava žena".

ZAGREB - Na 57. Međunarodnom obrtničkom sajmu (IHM 2005) u Muenchenu, koji se održava od 10. do 16. ožujka, trinaestu godinu zaredom nastupaju i hrvatski obrtnici. Na izložbenoj površini od 278 četvornih metara svoje proizvode i usluge predstavit će 52 hrvatska obrtnika čiji nastup na tom sajmu organizira Hrvatska obrtnička komora. Na ovogodišnjem IHM-u 2005 predstavit će se više od 1.700 izlagača iz 47 zemalja.

ZAGREB - Hrvatsku je u siječnju ove godine posjetilo 97,5 tisuća turista ili 4 posto više nego u lanjskom siječnju, ali je ostvareno 3 posto manje noćenja odnosno 259,2 tisuće, objavio je Državni zavod za statistiku. Domaćih je turista u ovogodišnjem siječnju bilo 58,7 tisuća ili 1 posto manje nego u istom lanjskom mjesecu, a pad od 9 posto bilježe sa 159,2 tisuće noćenja. Stranih je turista pak u Hrvatskoj boravilo 38,7 tisuća ili 14 posto više nego lani. Sa nešto malo više od 100 tisuća siječanjskih noćenja stranci su ostvarili porast od 8 posto.

PLOČE - Pločanska je luka u prva dva ovogodišnja mjeseca ostvarila promet od 374.404 tone tereta, što je 44 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. Voditelj Odjela za istraživanje tržišta pločanske luke Dražen Čović ističe da je porast prometa u luci sve očitiji. Samo su prošlog mjeseca uz vezove najveće dalmatinske luke pristala 42 trgovačka broda koja su prekrcala rekordnih 203.477 tona tereta, što je za čak 124 posto više nego u istom prošlogodišnjem mjesecu. U prva dva ovogodišnja mjeseca najviše je prekrcano (296.550 tona) rasutih tereta. Na drugom su mjestu generalni tereti (45.203 tone), od kojih je najviše bilo kontejnera, drvne građe, južnog voća i vojne opreme.

OSIJEK - U požaru koji je jutros oko 6 sati izbio u jednom stanu u središtu Osijeka, smrtno je stradala 62-godišnja A.V., a njezin suprug K.V. prevezen je u Kliničku bolnicu Osijek s teškim opekotinama i u životnoj je opasnosti. Požar je ugašen oko 7,30 sati, a očevid o njegovim uzrocima još traje, doznaje se u Policijskoj upravi osječko-baranjskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙