FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kuvajt: Stotine aktivistkinja traže pravo glasa za žene

KUVAJT-sjedište-parlamentKuvajt: Stotine aktivistkinja traže pravo glasa za ženeKUVAJT, 7. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Stotine kuvajtskih aktivistkinjaprosvjedovale su u ponedjeljak ispred sjedišta parlamenta koji sespremao raspravljati o zahtjevu vlade da ubrza raspravu o nacrtuzakona koji bi Kuvajćankama dao politička prava, javlja dopisnikFrance pressea.
KUVAJT, 7. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Stotine kuvajtskih aktivistkinja prosvjedovale su u ponedjeljak ispred sjedišta parlamenta koji se spremao raspravljati o zahtjevu vlade da ubrza raspravu o nacrtu zakona koji bi Kuvajćankama dao politička prava, javlja dopisnik France pressea.

Više od 400 osoba, većinom žena, kao i liberalni simpatizeri, nosili su transparente sa sloganima u korist žena i njihovih političkih prava.

Među prosvjednicama bilo je žena koje su nosile hidžab, muslimanski veo koji potpuno pokriva lice.

Islamski blok, sastavljen od 13 sunitskih zastupnika, objavio je u nedjelju da će se usprotiviti zahtjevu vlade, ocjenjujući da "pitanje prava žena nije prioritetno za većinu kuvajtskog naroda".

Nacrt, odobren u Vijeću ministara u svibnju 2004., poziva se na amandman izbornog zakona iz 1962. koji pravo glasa i izbornost omogućuje jedino građanima Kuvajta muškog spola, što je u kontradikciji s ustavom koji teoretski jamči jednakost spolova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙