FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Davis cup: Hrvatska pobijedila SAD 3:2

CARSON CITY/ZAGREB, 7. ožujka 2005. (Hina) - Premda su samo rijetkivjerovali u uspjeh, hrvatska reprezentacija priredila je velikoiznenađenje i u dvoboju prvog kola Svjetske skupine Davis Cupapobijedila u Carson Cityu Sjedinjene Američke Države s 3:2.
CARSON CITY/ZAGREB, 7. ožujka 2005. (Hina) - Premda su samo rijetki vjerovali u uspjeh, hrvatska reprezentacija priredila je veliko iznenađenje i u dvoboju prvog kola Svjetske skupine Davis Cupa pobijedila u Carson Cityu Sjedinjene Američke Države s 3:2.

Ovom pobjedom hrvatska vrsta se plasirala u četvrtfinale ovog uglednog natjecanja, te izborila susret protiv Rumunjske, što će se u srpnju igrati u nekom od hrvatskih gradova. I dok se za pobjedu protiv istog suparnika od prije dvije godine u Zagrebu može kazati kako je ostvarena protiv druge američke momčadi, SAD su u Carson Cityu ponudile najbolje što imaju. Momčad su predvodili Andre Agassi, Andy Roddic i jedan od najboljih parova današnjice braća Bob i Mike Bryan, no to nije bilo dovoljno protiv raspoložene hrvatske vrste.

Koliko su hrvatski tenisači ostvarili veliki uspjeh svjedoči podatak kako su Amerikanci najuspješnija reprezentacija u Davis Cupu sa 31 naslovom, a ovo im je bio prvi poraz u povijesti u prvom kolu pred svojim navijačima.

"Ovaj rezultat odjeknut će svijetom. Zaista je veliki rezultat pobijediti Amerikance u najjačem sastavu i to na njihovom terenu. Uoči odlaska u SAD nadao sam se jednoj pobjedi, no ostvarili smo tri i ovo je pravo čudo," kazao je junak hrvatske pobjede, Ivan Ljubičić. Prvi hrvatski reket ove je sezone izborio plasman u finale ATP turnira u Dohi, Marseilleu, Rotterdamu i Dubaiju, a potom je u predgrađu Los Angelsea pobijedio Agassia i Roddicka, te u paru s Mariom Ančićem braću Bryan. Ljubičić je jednog od najvećih tenisača svih vremena deklasirao rezultatom 3:0, a potom u dramatičnom ogledu koji je trajao 3 sata i 59 minuta pobijedio Roddicka. Bila je to druga Ljubičićeva pobjeda u dosadašnjih sedam ogleda protiv Roddicka, te šesta pobjeda protiv Amerikanaca u Davis Cupu. Tri je izborio u posljednjem međusobnom dvoboju u Zagrebu prije dvije godine, a tri u predgrađu Los Angelesa. Ljubičić je ove godine na Touru upisao 20 pobjeda, uvjerljivo najviše od svih igrača.

"Ljubičić je igrao sjajno. Odlično je odigrao sva tri meča i njegov napredak u igri je izuzetan. Svake godine igra sve bolje, a ove sezone je u strašnoj formi," kazao je Roddick, osvrnuvši se na njihov međusobni okršaj.

"Ljubičić je bio smireniji i manje je griješio u presudnim trenucima. Neprestano je mijenjao ritam i udarce, što mi je zadavalo velike probleme. Osjećam se užasno, jer nema gore stvari od poraza u Davis Cupu pred svojim navijačima," zaključio je Roddick.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙