FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Davis Cup: Hrvatska - SAD 2:1

CARSON, 6. ožujka 2005. (Hina) - Tenisači Hrvatske poveli su sa 2:1protiv SAD-a u dvoboju 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa u Carsonunakon što je par Mario Ančić-Ivan Ljubičić bio bolji od braće Boba iMikea Bryana sa 3:6, 7:6 (8),6:4, 6:4.
CARSON, 6. ožujka 2005. (Hina) - Tenisači Hrvatske poveli su sa 2:1 protiv SAD-a u dvoboju 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa u Carsonu nakon što je par Mario Ančić-Ivan Ljubičić bio bolji od braće Boba i Mikea Bryana sa 3:6, 7:6 (8),6:4, 6:4.

Hrvatskoj teniskoj vrsti za pobjedu nad Amerikancima i jedan od najvećih uspjeha u povijesti našega tenisa treba još jedan bod, a u nedjelju se sastaju prvo Ljubičić i Andy Roddick, a potom Ančić i Andre Agassi.

Naš brončani par sa Olimpijskih igara u Ateni napravio je senzaciju, deklasiravši najbolji svjetski par na njihovu terenu i na podlozi koja u potpunosti odgovara blizancima Bryan. Koliko je američki par jak svjedoči i činjenica da dosad nisu izgubili ni seta u Davis Cup dvobojima, no u Carsonu su naišli na bolje.

Prvi set odlučila je mala neuigranost našega i iskustvo američkoga, Ančić je izgubio svoj prvi servis kod 1:2 i Amerikanci su lako došli do seta. U drugom setu igra je bila puno ravnopravnija, Ančić i pogotovu Ljubičić su "ušli u servis", te Amerikanci ovaj puta nisu mogli do obrata. Ključ cijelog dvoboja bio je "tie-break" drugoga seta, u kojem je naš par prvo propustio 4:2, a potom spasio tri-set lopte, prije negoli je Ljubičić beckhand reternom iskoristio našu prvu set-loptu.

Taj iznenadni obrat dotukao je dotad ogromno samopouzdanje američke braće, a Ivan i Mario u nastavku odigravaju najbolji dvoboj njihove doista kratke, ali uspješne karijere kao suigrači u paru. U trećem setu je bio dovoljno oduzimanje servisa Amerikancima za 3:1, a u četvrtom su naši isto napravili kod vodstva 3:2. Ančić je ostao čvrst kada je servirao za meč, a Hrvatska je dobila poen kojem se najmanje nadala, pa u zadnji dan ulazi sa prednošću i nadom da Ivan i Mario mogu do barem jedne pobjede protiv Roddicka ili Agassia.

Pobjednik dvoboja SAD-Hrvatska u četvrtfinalu ide na boljega iz susreta Rumunjska - Bjelorusija (1:2).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙