FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Davis Cup: Ljubičić "umirovio" Agassia

CARSON/ZAGREB, 5. ožujka 2005. (Hina) - Nakon prvoga dana dvoboja 1.kola Svjetske skupine Davis Cupa u Carson Cityu između tenisačaSjedinjenih Država i Hrvatske rezultat je 1:1.
CARSON/ZAGREB, 5. ožujka 2005. (Hina) - Nakon prvoga dana dvoboja 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa u Carson Cityu između tenisača Sjedinjenih Država i Hrvatske rezultat je 1:1.

U prvom dvoboju dana Ivan Ljubičić je pobijedio Andrea Agassia 6:3, 7:6 (0), 6:3, a potom je Andy Roddick poravnao trijumfom nad Mariom Ančićem 4:6, 6:2, 6:1, 6:4.

Ivan Ljubičić odigrao je sjajno protiv Agassia, bio je to jedan od njegovih najboljih mečeva karijere i dokaz da njegovih ovosezonskih već 20 pobjeda na ATP Touru nikako nisu slučajnost. Agassi (35) se nakon pet godina vratio u američku Davis Cup reprezentaciju, no povratak mu je posve pokvario Ljubičić.

"Igrao sam izvrsno, sve mi je išlo od ruke, pogotovu drugi servis s kojim Andre imao velikih teškoća. Ključ je bio u kretanju, natjerao sam ga da odigrava i promašuje, a i ja sam dosta toga pogodio. Malo sam se bojao umora i vremenske razlike od 12 sati u odnosu na Dubai, ali, srećom, to se nije odrazilo na moju igru", kazao je Ljubičić, koji sada u Davis Cupu ima četiri pobjede iz isto toliko susreta sa Amerikancima.

Rijetko kad je Agassi u svojoj karijeri bio tako nadigran u tri seta, Ljubičić je u prvom poveo sa 3:0, potom izgubio prednost, ali sve brzo vratio za 6:3. U drugom setu je naš najbolji igrač izvukao 2:5, a u 13. igri Agassiu nije dopustio ni poen.

"Andy je bio previše nervozan zbog novog početka u našoj reprezentaciji. Ne bih se složio da je igrao loše, štoviše, odigrao je toliko dobrih udaraca, ali je Ljubičić igrao fenomenalno, na razini Rogera Federera. Vjerujem u Agassia, već protiv Ančića će biti opet onaj stari", kazao je američki izbornik Pat McEnroe, koji je često morao smirivati frustriranog Agassia, koji je pomoć tražio čak i od njegova privatnoga trenera Darrena Cahilla.

"Znao sam da je Ljubičić dobar, ali njegov drugi servis je najteži protiv kojeg sam igrao u životu. Taj 'kick-servis' odskače tako neugodno na ovoj podlozi, a on bi ga u pravilu plasirao na samu liniju i na moj beckhend. Ova podloga definitivno nije moja najdraža", govorio je Agassi, koji je bio jako ljut na glavnog suca što je kod 3:2 u trećem setu promijenio odluku linijskoga. "Veličanstveni čelavac" je glavnom sucu Larsu Graffu uputio i nekoliko sočnih psovki, nije pomoglo - to je bio gem u kojem je izgubio svoj servis i nakraju i meč.

Mario Ančić nije uspio protiv Roddicka, Amerikanac je ostao neporažen na domaćem terenu i u 13. Davis Cup dvoboju i ostavio je svoju momčad u igri. Ančić je dobio prvi set, igrao je odlično, no Roddick je brzo pronašao način kako igrati protiv Splićanina - jak i precizan servis (10 aseva) i puno pogodaka sa osnovne linije (32 winnera). Od sljedećih 15 gemova nakon prvoga seta, Mario je dobio svega tri, a nije pomogla ni malo bolja igra u četvrtom setu u kojem je bilo kobno gubljenje servisa u sedmom gemu.

"Iz svlačionice sam gledao kako Ljubičić dobija Agassia i to svakako nije bio dobar osjećaj. Neću lagati, u prvom setu je sve izgledalo jako loše, možda je za to dijelom bio kriv i pritisak zbog vodstva Hrvata. Izvukao sam se iz tog psihološkog rata", kazao je Roddick.

U subotu oko 23 sata po hrvatskome vremenu Ljubičić i Ančić će igrati parove sa trenutno najboljim parom svijeta, braćom Bobom i Mikeom Bryanom, koji dosad nisu izgubili nijedan dvoboj u Davis Cupu.

"Znam da su blizanci Bryan savršen par, znam da imaju 5:0 u Davis Cupu, ali nipošto neću kazati da nemamo šanse. Štoviše, igra parova kod rezultata 1:1 je sasvim otvorena i ako Ljubo i Mario budu servirali kako znaju, Amerikancima svakako neće biti lako", riječi su hrvatskoga izbornika Nikole Pilića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙