FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kornati: potonula koća, posada spašena

ŠIBENIK, 4. ožujka 2005. (Hina) - Ribarska koća "Orijak" vlasnika55-godišnjeg I.J. iz Murtera potonula je sinoć kod kornatskog otokaGarmenjaka, a četiri člana posade spašena su i brodom Lučke kapetanijenešto nakon pola noći prevezena u Šibenik, izvijestila je policija.
ŠIBENIK, 4. ožujka 2005. (Hina) - Ribarska koća "Orijak" vlasnika 55-godišnjeg I.J. iz Murtera potonula je sinoć kod kornatskog otoka Garmenjaka, a četiri člana posade spašena su i brodom Lučke kapetanije nešto nakon pola noći prevezena u Šibenik, izvijestila je policija.

Po današnjem priopćenju šibensko-kninske Policijske uprave zbog kvara na motoru i olujnog juga koća se jučer oko 20 sati najprije nasukala i zatim potonula kod otoka Garmenjaka. Članovi posade, 55-godišnji vlasnik I.J., 36-godišnji A.J. i 22-godišnji S.K., svi s boravištem u Murteru, te 28-godišnji slovenski državljanin L.D. iz Ljubljane, neko su vrijeme ostali na splavi, a poslije su izišli na obalu otoka.

Pronađeni su oko pola noći i zbog promrzlosti prevezeni u šibensku Opću bolnicu. Vlasniku potonule ribarice utvrđene su teže, a ostalim članovima posade lakše tjelesne ozljede, te su nakon liječničke pomoći svi pušteni na kućnu njegu.

U potrazi su sudjelovala po dva broda Pomorske policije i Lučke kapetanije iz Šibenika, te ribarica "Petra" iz Murtera.

Uzroci potonuća ribarice utvrdit će djelatnici Lučke kapetanije, navodi se u policijskom priopćenju.

Za sada nema podataka o materijalnoj šteti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙