FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brodolom u Bangladešu: 74 mrtva, stotinjak nestalih - novi podaci

DHAKA, 20. veljače 2005. (Hina/AFP) - Sedamdeset i četiri osobe smrtnosu stradale, a stotinjak ih se smatra nestalima, u potonuću trajektakoji je zahvatio ciklon nedaleko od bangladeške prijestolnice Dhake,priopćila je policija u nedjelju.
DHAKA, 20. veljače 2005. (Hina/AFP) - Sedamdeset i četiri osobe smrtno su stradale, a stotinjak ih se smatra nestalima, u potonuću trajekta koji je zahvatio ciklon nedaleko od bangladeške prijestolnice Dhake, priopćila je policija u nedjelju.

U blizini mjesta nesreće u nedjelju se okupilo više tisuća ljudi koji su htjeli nazočiti potrazi za žrtvama. Preživjeli putnici tvrde da je broj nestalih puno veći od službenih procjena zbog pretrpanosti trajekta.

Prema iskazu policijskog časnika Shafiqullaha, "dvjestotinjak ljudi" je bilo na trajektu M.V. Maharaj koji je potonuo zbog loših vremenskih uvjeta u noći sa subote na nedjelju.

Vlada je 2003. uvela nove mjere kako bi spriječila pretrpanost brodova u zemlji s više od 230 rijeka. Tri tisuće trajekata svakodnevno prevozi više od stotinjak tisuća stanovnika Bangladeša.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙