FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ante Kostelić: Sljeme je najbolje moguće mjesto na svijetu za trening

ZAGREB, 3. ožujka 2005. (Hina) - Imao sreću što treniramo na Sljemenu,trenutno najboljem mogućem mjestu na svijetu, sa idealnimmeteorološkim i infrastrukturnim uvjetima, petnaestak kilometara odsredišta milijunskog grada i, konačno i najvažnije, kod kuće, kazao jena konferenciji za novinare uoči završnice Svjetskog skijaškog kupaglavni trener Ante Kostelić.
ZAGREB, 3. ožujka 2005. (Hina) - Imao sreću što treniramo na Sljemenu, trenutno najboljem mogućem mjestu na svijetu, sa idealnim meteorološkim i infrastrukturnim uvjetima, petnaestak kilometara od središta milijunskog grada i, konačno i najvažnije, kod kuće, kazao je na konferenciji za novinare uoči završnice Svjetskog skijaškog kupa glavni trener Ante Kostelić.

Hrvatska skijaška reprezentacija na čelu sa Janicom i Ivicom Kostelićem kreće u švicarski Lenzerheide u petak, a na završnici će Janica voziti sve četiri discipline, a Ivica, Nika Fleiss i Ana Jelušić samo slalom.

Osjećam se odlično i jedva čekam utrke u Lenzerheideu. Tamošnja staza je posve nova, zapravo je nitko ne poznaje, ali je sigurno da će biti daleko teža i kompliciranija od primjerice one u Aareu. Prednost Anje Paersson od 63 boda je velika, ali i mala. Ja ću dati sve od sebe, a mislim da ne treba očekivati da Anja kiksa u nekoj od disciplina, ona je psihološki stabilna djevojka, kazala je Janica Kostelić, dodajući kako joj je drago što će po prvi puta na završnicama Svjetskog kupa, barem u slalomu, imati podršku od Nike Fleiss i Ane Jelušić.

Jelušić se trenutno odmara kod kuće u Rijeci, dok je Fleiss u srijedu osvojila utrku Europskog kupa.

Ivica Kostelić će nastupiti samo u slalomu i nada se dobroj završnici, ali i žali što ga je ozljeda koljena spriječila da igra važniju ulogu u samom raspletu.

Samo da je zdravlja, ove sezone i nisam imao sreće, a za sljedeću ću se nastojati što bolje spremiti, pa je u planu da konačno vozim i utrke superveleslaloma. Sve ovisi koliko ću biti zdrav, kazao je Ivica.

Govoreći o tekućoj sezoni koja je pri završetku Ante Kostelić je ponosno istaknuo da je Hrvatska u ukupnom zbroju bodova kod žena i muškaraca od 21 zemlje na zavidnoj devetoj poziciji, a u ženskom skijanju čak - šesti.

Iza nas su takve velesile poput Švicarske, Finske, Norveške i Kanade, pa kako onda sezonu ne ocijeniti odličnom, završio je Ante Kostelić.

Nakon Lenzerheidea sezona će završiti utrkom superveleslaloma za Otvoreno prvenstvo Hrvatske 15. ožujka u austrijskom Innerkremsu, a potom 18. i 19. ožujka slijedi slalom i veleslalom na zagrebačkome Sljemenu.

Janica će svoj prvi nastup u Lenzerheideu imati u spustu 9. ožujka, u superveleslalomu 10. ožujka, slalomu 12. ožujka zajedno sa Fleiss i Jelušić, te 13. ožujka veleslalom, dok će Ivica Kostelić u slalomu nastupiti u nedjelju 13. ožujka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙