FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: sport u 21 sat

ZAGREB, 13. veljače 2005.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:
ZAGREB, 13. veljače 2005.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

MARSEILLE/ZAGREB

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić poražen je u finalu 600.000 eura vrijednog ATP turnira u Marseilleu od Šveđanina Thomasa Johanssona sa 7:5, 6:4. Ljubičiću je to bilo četvrto finale u karijeri, osvojio je Lyon 2001., a dvaput je gubio u finalu Dohe (2004, 2005). Izmučen bronhitisom, Ljubičić je djelovao nemoćno protiv raspoloženog Šveđanima koji u dosadašnja dva dvoboja nije uspio oduzeti servis našem najboljem tenisaču, a u Marseilleu je to uspio dvaput. Ljubičić je kod vodstva 5:4 u prvom setu propustio 30:15 na servis Johanssona, a odmah u sljedećem gemu Šveđanin dolazi do 40:0 i iskorištava treću break-priliku za 6:5. U cijelom drugom setu bila je svega jedna prilika za obrat i nju je kod 2:2 iskoristio Johansson, koji je u finalu bolje servirao (18 asova) i Ljubičiću nije dopustio nijednu "break-šansu". Šveđanin na cijelom turniru nije nijednom izgubio svoj servis. U karijeri ima tri finala i sva tri je dobio - Memphis (2204), te ove godine Adelaide i sada Marseille.

ZAGREB

Jelena Kostanić igrat će u prvom kolu 585.000 USd vrijednog Proximus Diamond WTA turnira u Antwerpenu sa bivšom prvom tenisačicom svijeta Belgijankom Kim Clijsters. Splićanka nikad dosad nije igrala sa Clijsters na WTA turnirima, ali jest lani u FED Cup susretu u Belgiji kada je izgubila sa 6:1, 4:6, 6:1.Na turniru u Antwerpenu nastupit će i Karolina Šprem, a njezina protivnica u prvom kolu bit će jedna od kvalifikantica.

ZAGREB

Nakon izgubljenoga finala Marseille Ivana Ljubičića očekuje već narednog tjedna nastup na 783.000 eura vrijednom ABN AMRO ATP turniru u Rotterdamu, gdje će mu prvi protivnik, najvjerovatnije u srijedu, biti sedmi nositelj Slovak Dominik Hrbaty. Dobre vijest za Ljubičića jest njegova superiornost u odnosu na najboljega slovačkog tenisača kojeg je dobio u sva četiri međusobna dvoboja u Umagu (1999, zemlja), na OI u Sydneyu (2000, beton), St. Poeltenu (zemlja, 2001) i Milanu (tepih, 2003). U Rotterdamu nastupa i Mario Ančić, kojeg u prvom kolu čeka Amerikanac Taylor Dent, s kojim ima skor 2:2. Prva dva dvoboja 2002. u Surbitonu (trava) i Newportu (trava) dobio je Amerikanac, a Splićanin je potom bio uspješniji 2003. u Davis Cup dvoboju u Zagrebu (tepih) i St. Poeltenu (zemlja) 2003. Prvi nositelji Rotterdama su Roger Federer i Guillermo Coria.

BORMIO

Njemačka skijaška reprezentacija osvojila je prvi naslov svjetskih prvaka u ekipnom natjecanju u alpskom skijanju.

Na natjecanju reprezentacija u talijanskom Bormiju, u kojemu su za svaku reprezentaciju u superveleslalomu i slalomu nastupile po dvije skijašice i dva skijaša, Njemačka je ostvarila najviše prvih mjesta, te pobijedila sa 26 negativnih bodova. Drugo mjesto i srebrnu medalju osvojili su Austrijanci sa 29 negativnih bodova, dok je brončano odličje pripalo Francuzima sa 38 bodova.

LJUBLJANA

Unatoč velikim uspjesima koji se temelje na sportskoj filozofiji Ante Kostelića hrvatsko skijanje još nije dostiglo slovensko, ponajprije po organiziranosti i strukturi, navodi u analizi velikih uspjeha Janice Kostelić na svjetskom prvenstvu u Bormiu sportski komentator slovenskog "Dela" Vito Divac u nedjelju."U Bormiu je Ante Kostelić konačno doživio svoj veliki dan jer je Janica postala svjetska prvakinja u slalomu i spustu, što u novijoj povijesti skijanja nije uspjelo nijednoj skijašici", navodi Divac.

Tako se, navodi slovenski list, nakon uspješne organizacije utrke za Svjetski kup na Sljemenu ostvarila još jedna Antina želja.No, je li time "učenik nadmašio učitelja", odnosno je li hrvatsko skijanje u cjelini sada bolje od slovenskoga, pita se "Delo"."Ako računamo samo zlatne medalje, rezultat je 9:1 za Kosteliće i Anti treba čestitati što je tvrdoglavo ustrajao u svojoj sportskoj filozofiji, no usporedba ima i drugu stranu. Po broju medalja i natjecatelja koji su ih osvojili slovensko je skijanje još uspješnije - rezultat je 15:10. Osim toga, nisu jedini kriterij osvojena odličja. Kostelići sami predstavljaju hrvatsko skijanje koje se u ostalim aspektima, po organizaciji, bazi natjecatelja, a osobito po popularnosti i tradiciji, ni iz daleka ne može uspoređivati sa slovenskim", navodi komentator koji dodaje da će hrvatsko skijanje biti usporedivo s onim u Sloveniji tek kad "osvoji srca svih Hrvata" i kad "Janica i Ivica dobiju nasljednike".

KARLSTAD

Norveški vozač Petter Solberg pobjednik je švedskog relija, drugog natjecanja koje se boduje za Svjetsko prvenstvo.

Solberg je pobijedio s vremenom 3:00:51.1 sati, drugoplasirani Estonac Markko Martin zaostao je 2:11.1 minuta, dok je treće mjesto zauzeo Finac Toni Gardemeister.

SKOPJE

Dragan Kanatlarovski podnio je ostavku na mjesto izbornika nogometne reprezentacije Makedonije.Kanatlarovski je odstupio zbog neodlučenog rezultata 0-0 Makedonije protiv Andore u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u srijedu.

LONDON

U susretu 27. kola Engleske lige u gradskom je derbiju Manchester United pobijedio Manchester City sa 2:0 pogocima Waynea Rooneya (68) i Richarda Dunnea (75ag).

PARIZ

Ruska tenisačica Dinara Safina pobjednica je 585.000 dolara vrijednog WTA turnira u Parizu nakon što je u finalu svladala drugu nositeljicu Francuskinju Amelie Mauresmo sa 6:4, 2:6, 6:3. Ruskinja je za 2 sata i 19 minuta igre iskoristila loš servis Francuskinje, koja je Safinu svladala na nedavnom Australian Openu. Sestra Marata Safina došla je do trećeg naslova u karijeri, dok je mauresmo izgubila i treće finale Pariza.

RIM

Rezultati 24. kola Talijanske lige:

Bologna 1 Tare (76)

Palerma 1 Toni (35)

Brescia 2 Zoboli (6), Caracciolo (90+2)

Cagliari 0

Fiorentina 2 Chiellini (47), Miccoli (81)

Parma 1 Gilardino (85)

Juventus 2 Ibrahimović (1), Camoranesi (49)

Udinese 1 Di Michele (90+1)

Lecce 3 Konan (27), Valdes (74), Vučinić (77)

Chievo Verona 0

Livorno 1 C. Lucarelli (82)

Sampdoria 0

Siena 2 Chiesa (47), Chiumento (83)

Messina 2 Di Napoli (5), Parisi (67,pen)

MADRID

Rezultati 23. kola Španjolske lige:

Espanyol Barcelona 2 Soldevilla (90+1), Raul Tamudo (90+4,pen)

Getafe 0

Numancia 0

Malaga 1 Juan Rodriguez (44)

Mallorca 2 Tuni (52), Luis Garcia (72 s.p.)

Albacete 1 Mark Gonzalez (28)

Atletico Madrid 0

Levante 0

FC Sevilla 2 Julio Baptista (35, 81pen)

Villarreal 1 Riquelme (86,pen)

Racing Santander 1 Anderson (57)

Real Sociedad 3 Aranburu (8), Nihat Kahveci (10, 35)

BERLIN

Rezultati 21. kola Njemačke lige:

Arminia Bielefeld 3 Porcello (23), Buckley (61, 83)

Bayern Muenchen 1 Lucio (80)

Bayer Leverkusen 2 Freier (64), Krzynowek (69)

Mainz 0

BUENOS AIRES

Argentinski tenisač Gaston Gaudio pobjednik je ATP turnira u Buenos Airesu svladavši u finalu sunarodnjaka Mariana Puertu sa 6:4, 6:4. Za Gaudia je to druga titula u samo dva tjedna, prije Buenos Airesa je osvojio Vinu del Mar, dok se Puerta finalom vratio tenisu nakon devetomjesečne suspenzije zbog dopinga.

PARIZ

Nogometaši Lyona plasirali su se u 3. kolo Francuskog kupa nakon što su u gostima svladali Toulouse sa 2:1. Pogodak je za domaćine dao Stephane Dalmat (72), a pobjedu su Lyonu donijeli Sylvain Wiltord (65) i Mahamadou Diarra (77-11m).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙