FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dragovoljci pozivaju Vladu da odlučnije zaštiti Domovinski rat

ZAGREB, 1. ožujka 2005. (Hina) - Udruga hrvatskih dragovoljacaDomovinskog rata (UHDDR) i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskograta (UDVDR) pozvale su danas Vladu da inicira izmjenu Ustavnog zakonao suradnji s Haškim sudom i da odlučnije stane u zaštitu hrvatskihnacionalnih interesa i Domovinskog rata u cjelini.
ZAGREB, 1. ožujka 2005. (Hina) - Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata (UHDDR) i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata (UDVDR) pozvale su danas Vladu da inicira izmjenu Ustavnog zakona o suradnji s Haškim sudom i da odlučnije stane u zaštitu hrvatskih nacionalnih interesa i Domovinskog rata u cjelini.

Odbacili su tvrdnju da je 17. ožujka test za sposobnost ili nesposobnost Vlade. "Za nas hrvatske branitelje nije presudan datum početka pregovora, ni godina u kojoj će Hrvatska steći punopravno članstvo u Europskoj uniji, već njezina pozicija na gospodarskom, kulturnom i drugom planu", naveli su dragovoljci u priopćenju.

Očitujući se o slučaju generala Gotovine pri čemu su dosad bili suočeni, kako navode, s polovičnom prezentacijom svojih stajališta u medijima, dragovoljci su sadržaje haških optužnica protiv hrvatskih generala ocijenili "tendencioznim i neprihvatljivim".

Napomenuli su i da će, kako su poštovali odluke generala Markača, Čermaka, Petkovića, Praljka i drugih da se dragovoljno predaju i na sudu dokažu svoju nevinost, jednako tako poštovati i odluku generala Gotovine hoće li se ili neće odazvati Haškom sudu, na temelju optužnice koja je, kako ocjenjuju, protupravna.

"Nikakve objede na račun generala Gotovine ne mogu umanjiti njegovu ulogu, niti u našim očima, niti u Domovinskom obrambenom ratu", poručuju dragovoljci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙