FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pušenje mlađim muškarcima povećava rizik od impotencije

NEW YORK, 26. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Dodajući još jedan dokazda je pušenje loše za seksualni život muškaraca, nova znanstvenastudija ukazuje da pušenje povećava rizik od impotencije, posebice kodmlađih muškaraca.
NEW YORK, 26. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Dodajući još jedan dokaz da je pušenje loše za seksualni život muškaraca, nova znanstvena studija ukazuje da pušenje povećava rizik od impotencije, posebice kod mlađih muškaraca.

Znanstvenici na američkoj klinici Mayo pratili su za potrebe istraživanja 1300 muškaraca i utvrdili da pušači imaju mnogo veći rizik za razvoj erektilne disfunkcije od nepušača.

Pušači u svojim 40-im godinama, najmlađoj dobnoj skupini u ovom istraživanju, imaju najveći rizik razviti erektilnu disfunkciju. U usporedbi s njihovim vršnjacima nepušačima, taj je rizik trostruko veći. Pušenje također povećeva rizik od impotencije u 50-im i 60-im godinama, ali ipak ne u tolikoj mjeri, dok je kod 70-godišnjaka utjecaj pušenja na impotenciju zanemariv.

Takvi podaci nimalo ne iznenađuju, tvrde američki znanstvenici. Stariji muškarci imaju mnogo drugih problema koji izazivaju impotenciju, poput dijabetesa, srčanih bolesti, visokog tlaka i sličnog. Kod mlađih muškaraca poveznica između impotencije i pušenja neće biti "zamaskirana" drugim medicinskim razlozima, kažu stručnjaci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙