FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 26. veljače 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 26. veljače 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

RIM - Klesani kamen u jednoj od najvećih rimskih crkava navodno može milijunima katolika diljem svijeta odgovoriti na pitanje hoće li papa Ivan Pavao II. prebroditi najnoviju zdravstvenu krizu. Spomenik u mramoru podignut papi Silvestru II. u rimskoj Bazilici svetog Ivana Lateranskog navodno počinje suziti u vrijeme neumitne smrti Petrova nasljednika. U petak je tamošnji kapelan, otac Edoardo, dodirnuo mramor i potvrdio da je kamen suh, što su prema predaji dobre vijesti za Svetoga Oca koji je u četvrtak prebačen u bolnicu zbog problema s disanjem te mu je obavljena traheotomija. Talijanske redovnice u crkvi potvrdile su novinarima kako postoji mnogo dokumenata o proročkoj snazi kamena. "Kamen postaje vlažan kada se približava papina smrt", rekla je jedna od njih, a druga pojasnila da to znači da "kamen plače".

LONDON - Posljednja boca iz serije najstarijeg škotskog whiskeyja koju je moguće pronaći na tržištu, otpremljena je iz Škotske u Hong Kong gdje će se naći u prodaji u bescarinskoj zoni u tamošnjoj zračnoj luci. Očekuje se da cijena te posljednje boce iz kolekcije "Glenfiddich Rare Collection 1937" premaši svotu od 14.500 eura, koliko su stajale prethodne boce iz iste serije. Destilerija obitelji Grant, koja je vlasnik Glenfiddicha od osnutka 1886., proizvela je 61 bocu tog whiskeyja boje lješnaka, čiji okus podsjeća na čokoladu i melasu. To skupocjeno i dragocjeno piće buteljirano je 2001., iz jedinstvene bačve, a za njegovu je kupnju navodno zainteresirana neka kineska pop zvijezda, kazao je glasnogovornik Granta. U bescarinsku zonu zračne luke u Hong Kongu otpremljeno je šest boca.

STRASBOURG - Ravnatelj njemačkog orkestra Nova filharmonija iz Koelna, koji je u utorak bio priveden u Strasbourgu, zanijekao je da je svoje glazbenike zapošljavao "na crno", prenose mediji pozivajući se na sudske izvore. Volker Hartung pušten je iz palače pravde u Strasbourgu, nakon plaćanja jamčevine. Dirigent je priveden po završetku koncerta u Strasbourgu, a odsad će biti pod sudskom prismotrom, a zabranjeno mu je i organiziranje novihe koncerata. U orkestru su svirala 62 glazbenika različitih nacionalnosti (ruske, albanske, kineske, bjeloruske, belgijske), svi nastanjeni u Njemačkoj. Hartung je već bio ispitivan u Nici jer je organizirao turneju po nekoliko francuskih gradova bez dozvole i tom prigodom angažirao, bez prijave, bugarske i ruske glazbenike. Francusku je tada napustio također plativši jamčevinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙