FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 11. veljače 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 11. veljače 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

AMAZULU rezervat - Premda je većina posjetitelja parkova prirode u Južnoj Africi zasad zainteresirana samo za promatranje lavova, slonova i drugih životinja u njihovom prirodnom okružju, uskoro će im se pružiti mogućnost da pobliže upoznaju i - žabe. Tako se bar nada žapcoljubac Alwyn Wentzel koji se među prvima dosjetio organizirati "žablji safari" tijekom noći kad žabe prekrasnih boja skaču u potragu za hranom. Cilj je jednostavan: tijekom jednog žabarenja koje se uvijek odvija po noći treba pronaći i prepoznati što više žabljih vrsta. Uzme li se u obzir da u Amazulu rezervatu žive i "velika petorica": lav, leopard, bik, slon i nosorog, avantura je zajamčena.

LONDON - Jedna je Britanka u četvrtak osuđena na dvije i pol godine zatvora jer je svom bivšem ljubavniku otkinula rukama testise tijekom svađe u pijanom stanju nakon što je on odbio seks s njom. Amanda Monti (24) je poludjela od bijesa u svibnju prošle godine kada je Geoffrey Jones (37), koji je prekinuo njihovu dugogodišnju vezu, odbio njenu ponudu za seks. Ona ge ja nakon toga uhvatila za genitalije, otkinuvši mu testise. Monti je priznala krivnju za nezakonito ranjavanje. Njezin je odvjetnik kazao kako se ona jako slabo sjeća te noći.

NEW YORK - Oslabljeni El Nino i učinak staklenika, za koji je odgovoran čovjek, učinit će 2005. godinu najtoplijom godinom od kraja 19. stoljeća, otkad se bilježe ti podaci, objavila je NASA. I dok klimatske pojave poput El Nina djeluju na globalne temperature, sve je veća i uloga zagađivača koje proizvode ljudi. "U posljednjih 30 godina osjeća se sve jače zagrijavanje koje uzrokuju staklenički plinovi", kazao je James Hansen iz NASA-e. Ugljični dioksid kojeg ispuštaju automobili i industrijski pogoni najsnažnije utječu na stvaranje učinka staklenika. Hansen je kazao i da Zemljina površina sada apsorbira više sunčeve energije koja se reflektira u svemir. Ta dodatna energija, uz oslabljeni El Nino, vjerojatno će 2005. godinu učiniti toplijom od 2003. i 2004. godine, a možda i toplijom od rekordne 1998. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙