FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić telefonom razgovarao s Del Ponte

ZAGREB, 25. veljače 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićizjavio je u petak da je u telefonskom razgovoru izvjestio glavnuhašku tužiteljicu Carlu del Ponte da Hrvatska još nije ušla u tragAnti Gotovini, iako su provjereni "svi postojeći tragovi" u tomslučaju.
ZAGREB, 25. veljače 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić izjavio je u petak da je u telefonskom razgovoru izvjestio glavnu hašku tužiteljicu Carlu del Ponte da Hrvatska još nije ušla u trag Anti Gotovini, iako su provjereni "svi postojeći tragovi" u tom slučaju.

Mesić je rekao da Del Ponte sada "vjeruje" u hrvatsku vjerodostojnost i uspjeh u rješavanju problema odbjeglog hrvatskog generala optuženog za ratne zločine.

Predsjednik je novinarima rekao da je s Carlom del Ponte razgovarao o tijeku akcije u kojoj su aktivirane sve hrvatske obavještajne službe te u potpunosti i Ministarstvo unutarnjih poslova kako bi se riješio slučaj Gotovina.

Osim toga glavnu hašku tužiteljicu "izvijestio sam da smo provjerili sve tragove te da sigurno imamo i rezultate, ali nismo došli na trag Anti Gotovini", rekao je Mesić koji je nazočio predstavljanju knjige Laurencea Reesa "Auschwitz nacisti i 'konačno rješenje'" u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Kako je rekao hrvatski predsjednik, Carla del Ponte sada, nakon poduzetih navedenih akcija, sada vjeruje u uspjeh i hrvatsku vjerodostojnost u rješavanju toga slučaja.

Ipak, dodao je Mesić, Carla del Ponte očekuje da se general Gotovina pojavi pred Haškim sudom.

Predsjednik Mesić je rekao da je niječno odgovorio na pitanje koje mu je postavila Carla del Ponte "smatraju li u Hrvatskoj haške istražitelje stranim špijunima".

Gospođi Del Ponte sam poručio da haške istražitelje smatramo predstavnicima institucije koja je osnovana i voljom Hrvatske te da je njihova nazočnost u Hrvatskoj provođenje međunarodno preuzetih obveza, rekao je Mesić novinarima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙