FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Luksemburg: Još je prerano reći "da ili ne" Hrvatskoj

BRUXELLES, 18. veljače 2005. (Hina/AFP) - Europska unija smatra da jejoš uvijek prerano reći "da ili ne" za početak pristupnih pregovora sHrvatskom 17. ožujka, izjavio je u petak izvor u luksemburškompredsjedništvu EU za francusku agenciju AFP.
BRUXELLES, 18. veljače 2005. (Hina/AFP) - Europska unija smatra da je još uvijek prerano reći "da ili ne" za početak pristupnih pregovora s Hrvatskom 17. ožujka, izjavio je u petak izvor u luksemburškom predsjedništvu EU za francusku agenciju AFP.

"Još nije došao trenutak da kažemo da ili ne", kazao je taj diplomat uoči sastanka ministara vanjskih poslova EU-a u ponedjeljak u Bruxellesu.

"Ništa se ne može odlučiti danas" i zasad moramo činiti "najveći mogući pritisak kako bi Hrvati shvatili da je početak pristupnih pregovora isključivo u njihovim rukama", dodao je drugi diplomatski izvor.

Ministri vanjskih poslova EU-a će u ponedjeljak u Bruxellesu razgovarati o suradnji Hrvatske s Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju (ICTY).

U zajedničkoj izjavi koja se treba donijeti po završetku susreta, europska dvadeset petorica trebaju upozoriti da Hrvatska mora "poduzeti nužne mjere radi potpune suradnje" s ICTY-jem i da se "zadnji optuženik koji je preostao", Ante Gotovoina, mora "pronaći i predati Den Haagu u najkraćem roku", rekao je isti izvor.

"Dakako, pitanje o Gotovini je presudno", istaknuo je luksemburški diplomat. "Trenutak da se kaže da ili ne, doći će tek kasnije, uoči 17. ožujka", dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙