FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đukanović uskoro sa Solanom o novom prijedlogu Podgorice

PODGORICA, 24. veljače 2005. (Hina) - Crnogorski premijer MiloĐukanović razgovarat će idućeg tjedna s visokim predstavnikom zavanjsku politiku i sigurnost Europske unije (EU) Javierom Solanom otransformaciji Državne zajednice Srbije i Crne Gore u savez neovisnih,međunarodno priznatih država, na temelju prijedloga koji su crnogorskičelnici ovih dana uputili službenom Beogradu, priopćeno je u četvrtaku Podgorici.
PODGORICA, 24. veljače 2005. (Hina) - Crnogorski premijer Milo Đukanović razgovarat će idućeg tjedna s visokim predstavnikom za vanjsku politiku i sigurnost Europske unije (EU) Javierom Solanom o transformaciji Državne zajednice Srbije i Crne Gore u savez neovisnih, međunarodno priznatih država, na temelju prijedloga koji su crnogorski čelnici ovih dana uputili službenom Beogradu, priopćeno je u četvrtak u Podgorici.

Podgorički mediji javili su kako će Đukanović 3. i 4. ožujka u Bruxellesu sudjelovati na trećoj međunarodnoj konferenciji o federalizmu te da je "susret crnogorskog premijera sa Solanom dogovoren na inicijativu obje strane".

Solanina glasnogovornica Christine Gallach potvrdila je da će njen šef s Đukanovićem razgovarati i o konkretnom predlogu Podgorice o preuređenju državne zajednice, pored tema poput situacije u Crnoj Gori, odnosa u zajednici i s EU.

Ona je izjavila da će Europska unija (EU) pokušati pomoći Srbiji i Crnoj Gori u pronalaženju rješenja za njihove odnose ali ih neće nametati te da je Solana "u stalnom kontaktu s vlastima u Beogradu i Podgorici".

"Pratimo situaciju i pokušavamo pomoći, ali svima treba biti jasno da EU i Solana ništa ne mogu nametnuti i tako naći rješenje za Srbiju i Crnu Goru", kazala je Gallach za TV Crne Gore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙