FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP objavio natječaj za privatizaciju karlovačke mliječne industrije KIM

ZAGREB, 24. veljače 2005. (Hina) - Hrvatski fond za privatizaciju (HFP)objavio je danas javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju 91,87posto dionica karlovačke mliječne industrije KIM, i to po početnojcijeni od 29.903.500 kuna.
ZAGREB, 24. veljače 2005. (Hina) - Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) objavio je danas javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju 91,87 posto dionica karlovačke mliječne industrije KIM, i to po početnoj cijeni od 29.903.500 kuna.

Od ponuđača se očekuje zadržavanje 219 zaposlenika na razdoblje od godinu dana od sklapanja kupoprodajnog ugovora, zatim prilaganje programa ulaganje te poslovnog plana za narednih pet godina, i to "s posebnim osvrtom na razvoj sirovinske baze, asortiman proizvoda i zadržavanje postojeće proizvodnje".

Također, jedan od uvjeta je i da ponuđač, odnosno budući kupac KIM-a, zadrži osnovnu djelatnost društva, a to su otkup i prerada mlijeka.

U pozivu se, među ostalim, navodi da KIM ima pravo korištenja patenta registriranog u Europskom patentnom uredu (pod brojem EP 1 176 872 B1), a patent je također registriran u osam zemalja Europske unije.

Patentiran je potpuno novi proizvod koji omogućuje proizvodnju neograničenog broja novih tekućih mliječnih fermentiranih poizvoda koji su rezultat do sada nespojivih fermentacija, kao što su termofilni i mezofilni procesi.

Na kraju prošle godine aktiva KIM-a je, po nerevidiranoj bilanci, iznosila nešto manje od 62 milijuna kuna, a ukupne obveze društva bile su veće od 43,8 milijuna kuna.

Rok za podnošenje ponuda za kupnju 96.345 dionica KIM-a istječe u 14 sati 25. travnja ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙