FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HRS osuđuje napade na Vladu Šolu

ZAGREB, 22. veljače 2005. (Hina) - Hrvatski rukometni savez osudio jedanas neutemeljene optužbe Inicijativnog odbora Hrvata iz Stocholma usvezi nastupa reprezentativnog vratara Vlade Šole u finalnoj utakmiciSvjetskog prvenstva u Tunisu.
ZAGREB, 22. veljače 2005. (Hina) - Hrvatski rukometni savez osudio je danas neutemeljene optužbe Inicijativnog odbora Hrvata iz Stocholma u svezi nastupa reprezentativnog vratara Vlade Šole u finalnoj utakmici Svjetskog prvenstva u Tunisu.

Naime, četvero Hrvata iz Švedske je u ime Inicijativnog odbora uputila pismo nekim medijima, čelnicima HRS-a ali i ministru unutrašnjih poslova Marijanu Mlinariću od kojega traže da ispita "da li je Vlado Šola iz koristoljublja namjerno dopustio španjolskoj reprezentzaciji postizanje većine zgoditaka i time prodao hrvatsko zlato".

U odgovoru na ove optužbe predsjednik HRS-a, Željko Kavran je naglasio da je vratar hrvatske reprezentacije napadnut na najniži mogući naćin i ne samo da je napadnut, nego je kriminalizirano njegovo branjenje u finalu SP u Tunisu.

"Napad na Vladu Šolu koji je ispod svakog ljudskog dostojanstva, ujedno je i napad na hrvatski rukomet, hrvatski sport i državu. Pokušaj kriminaliziranja lošeg dana i to ne samo Vlado Šole nego i hrvatske rukometne reprezentacije smatramo namjerom da se uništi sve što je dobro u hrvatskom sportu i hrvatskoj državi. Vlado Šola je nebrojeno puta do sada dokazao kako se brane boje svoje države, a sada je izvrgnut ovakovome neutemeljenom i neljudskom napadu. Hrvatski rukometni savez, stručno vodstvo reprezentacije i svi reprezentativci jedinstveni su u obrani časti Vlade Šole i njegove obitelji, kojima je u ovome trenutku najteže," stoji u propćenju kojeg je potpisao predsjednik HRS-a.

Željko kavran ujedno je uputio poziv sportskoj javnosti prijateljima sporta i rukometa te medijima da daju podršku Vladi Šoli i njegovoj obitelji, a Hrvatski rukometni savez će poduzeti sve zakonom dozvoljene mjere protiv skupine autora koja sebe naziva Inicijativnim odborom Hrvata iz Stocholma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙