FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOratinos: Španjolska je ispunila obveze prema Europi

BRUXELLES, 21. veljače 2005. (Hina/AFP) - Španjolska je ispunila svojeobveze prema Europi nakon uspješnog referenduma o europskom ustavuprovedenom u nedjelju što je dobar znak jačanja Europske unije, rekaoje u ponedjeljak španjolski ministar vanjskih poslova Miguel AngelMoratinos.
BRUXELLES, 21. veljače 2005. (Hina/AFP) - Španjolska je ispunila svoje obveze prema Europi nakon uspješnog referenduma o europskom ustavu provedenom u nedjelju što je dobar znak jačanja Europske unije, rekao je u ponedjeljak španjolski ministar vanjskih poslova Miguel Angel Moratinos.

"Ako je u prošlosti Europa ispunila svoje obveze prema Španjolskoj, jučer je Španjolska ispunila svoje obveze prema Europi", rekao je Moratinos po dolasku na sastanak ministara vanjskih poslova u Bruxelles.

"Ponosni smo što smo bili prvi koji su pridonijeli stvaranju nove Europe 21. stoljeća", dodao je.

Španjolska je bila prva zemlja EU koja je referendumskim postupkom ratificirala ustav EU. Da bi stupio na snagu moraju ga ratificirati sve zemlje EU, od kojih su to prije Španjolske učinile njih tri kroz parlamentarnu proceduru.

Moratinos je relativizirao važnost malog izlaska na referendum rekavši da je on približno sličan onome koji je zabilježen u njegovoj zemlji prošle godine prigodom izbora za europski parlament. "Šesnaest milijuna Španjolaca glasovalo je. To je značajna brojka", dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙