FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kultni pisac Hunter S. Thompson počinio samoubojstvo

LOS ANGELES, 21. veljače 2005. (Hina/AFP) - Američki pisac i novinarHunter S. Thompson, autor kultnog djela "Strah i prezir u Las Vegasu",umro je u nedjelju u 67. godini počinivši samoubojstvo vatrenimoružjem u Woody Creeku u američkoj saveznoj državi Colorado, objavilaje njegova obitelj i policija.
LOS ANGELES, 21. veljače 2005. (Hina/AFP) - Američki pisac i novinar Hunter S. Thompson, autor kultnog djela "Strah i prezir u Las Vegasu", umro je u nedjelju u 67. godini počinivši samoubojstvo vatrenim oružjem u Woody Creeku u američkoj saveznoj državi Colorado, objavila je njegova obitelj i policija.

Rođen u srpnju 1937. godine, Hunter S. Thompson, koji je gotovo uvijek pisao djela svrstavana između fikcije i novinarstva, postao je slavan 1966. nakon što je objavio "Hell's Angels", priču o odnosu s istoimenom skupinom motorista.

Thompson je i autor djela "Fear and Loathing on the Campaign Trail '72", kompilacije članaka koje je napisao za časopis Rolling Stone kad je pratio izbornu kampanju predsjednika Richarda Nixona 1972. godine.

Tijelo pisca u njegovu je domu našao njegov sin Juan Thompson u nedjelju navečer u Woody Creeku, u blizini skijališta Aspen, približno 250 km jugozapadno od Denvera.

"20. veljače Hunter S. Thompson okončao je svoj život ispalivši metak u svojoj kući", piše u priopćenju njegova sina koje je objavio dnevnik Aspen Daily News.

Njegova knjiga "Strah i prezir u Las Vegasu", prevedena na hrvatski 2001. godine, priča je o ovisniku Raoulu Dukeu koji vikende provodi u Las Vegasu i koji jako liči Thompsonu. Adaptirao ju je za veliki ekran 1998. godine redatelj Terry Gilliam, a glavnu je ulogu tumačio Johnny Depp, s kojim se pisac sprijateljio.

Njegova najnovija djela su "The Rum Diary", "Screwjack and Other Stories" i "The Proud Highway".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙