FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD želi pregovarati s iračkim pobunjenicima

WASHINGTON, 20. veljače 2005. (Hina/AFP) - Dužnosnici Pentagona bilisu u izravnoj vezi s iračkim sunitskim pobunjenicima kako bi sedogovorili o prekidu napada na američke snage, piše časopis Time usvom internetskom izdanju od nedjelje.
WASHINGTON, 20. veljače 2005. (Hina/AFP) - Dužnosnici Pentagona bili su u izravnoj vezi s iračkim sunitskim pobunjenicima kako bi se dogovorili o prekidu napada na američke snage, piše časopis Time u svom internetskom izdanju od nedjelje.

Time se poziva na čelnika pobunjenika koji je rekao za časopis da su dvije strane održale već dva sastanka, kao i na nepotvrđene izvore u Washingtonu, prema kojima su Amerikanci bili u kontaktu s iračkim vođama pobune.

Dužnosnici američkog ministarstva obrane izjavili su za Time da su tajne pregovore s vođama pobune vodili uglavnom američki diplomati i obavještajni časnici.

Premda nemaju gotov plan za prekid napada na američke snage, pobunjenici su rekli da žele stvoriti političko tijelo koje će zastupati sunite, velike gubitnike izbora od 30. siječnja, te koje će pregovarati o završetku američke vojne ofenzive u sunitskom trokutu.

Zastupnici pobunjenika kazali su američkim sugovornicima da će prihvatiti UN-ove mirovne snage ukoliko se smanji američka vojna nazočnost, piše Time.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙