FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Amerikanci odbili izravne razgovore s Pjongjangom

WASHINGTON, 11. veljače 2005. (Hina/Reuters/AFP) - Bijela kuća u petakje odbacila prijedlog Sjeverne Koreje za izravnim pregovorima onjezinom nuklearnom programu i ostala pri zahtjevu za nastavkomšesterostranih pregovora.
WASHINGTON, 11. veljače 2005. (Hina/Reuters/AFP) - Bijela kuća u petak je odbacila prijedlog Sjeverne Koreje za izravnim pregovorima o njezinom nuklearnom programu i ostala pri zahtjevu za nastavkom šesterostranih pregovora.

"Nije riječ o problemu između Sjeverne Koreje i SAD, već o regionalnom problemu, koji treba rješavati multilateralno, s čime se slažu i svi njezini susjedi", izjavio je na konferenciji za novinare glasnogovornik Bijele kuće Scott McClellan.

"U sklopu šesterostranih pregovora Sjeverna Koreja već je imala, i još ima, mnogo prilika izravno se obratiti nama", dodao je govoreći o pregovorima u kojima od 2003. sudjeluju SAD, Kina, Rusija, Japan i Južna Koreja.

"Ako SAD žele izravni dijalog s nama, mogli bismo te signale prihvatiti kao promjenu neprijateljske politike (Washingtona) prema Sjevernoj Koreji", izjavio je u petak pomoćnik sjevernokorejskog veleposlanika pri UN Han Song-Ryol u razgovoru za južnokorejski dnevnik Hankyoreh.

Sjeverna Koreja u četvrtak je objavila kako se ne želi vratiti u pregovore o svojem nuklearnom programu, ustvrdivši kako posjeduje nuklearno oružje i želi ojačati svoj nuklearni arsenal kako bi se zaštitila od američkih planova za rušenje režima u Pjongjangu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙