FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 20. veljače 2005.(Hina) - Pregled važnijih događaja do 12,30sati:
ZAGREB, 20. veljače 2005.(Hina) - Pregled važnijih događaja do 12,30 sati:

SAITAMA - Hrvatski borac u ultimate fightu Mirko Filipović pobijedio je danas nokautom u prvoj rundi Amerikanca Marka Colemana. U rasprodanoj Saitama Areni, u predgrađu Tokija, u kojoj se okupilo 46.000 gledatelja, 41-godišnji američki hrvač, unatoč dugogodišnjem iskustvu, nije mogao zaustaviti Mirka Filipovića, koji je u trećoj minuti prve runde sa tri udarca lijevom rukom u glavu nokautirao vremešnog Amerikanca. Pobjeda Mirka Filipovića nije ni jednog trenutka dolazila u pitanje, jer Coleman nije uspio nametnuti svoj stil borbe na tlu.

ARE - Nakon prve vožnje veleslaloma Svjetskog kupa u Areu trostruka svjetska prvakinja Janica Kostelić nalazi se na devetom mjestu. Za vodećom, Austrijankom Nicole Hosp, zaostaje 85 stotinki. Na drugom mjestu, sa 12 stotinki zaostatka, je Španjolka Maria Jose Rienda Contreras, a treća je Austrijanka Elisabeth Goergl (+0,30). Šveđanka Anja Paerson je peta (+0,69), a Finkinja Tanja Poutiainen je odustala. Janica Kostelić vodi u ukupnom poretku Svjetskog kupa sa 929 bodova. Poutiainen ima 20, a Paerson 28 bodova manje. Druga vožnja na rasporedu je u 12,30 sati.

GARMISCH-PARTENKIRCHEN- Prema neslužbenim rezultatima austrijski skijaš Christoph Gruber pobjednik je današnjeg superveleslaloma Svjetskog kupa u Garmisch-Partenkirchenu. Drugo mjesto pripalo je Švicarcu Didieru Defagu, koji je zaostao jednu stotinku, a treći je Kanađanin Francois Bourque, sa zaostatkom od četiri stotinke.

BERLIN - Vaterpolisti riječkog Primorja EB izgubili su dvoboj 5. kola skupine C Eurolige protiv njemačkog Spandaua 04 u Berlinu sa 6-8 (0-3, 3-2, 1-2, 2-1). Ovim porazom Riječani su produžili neizvjesnost oko svoga plasmana u četvrtfinale. Kolo prije kraja nalaze se na drugom mjestu sa 5 bodova iza vodećeg Posillipa koji ima 8, dok slijede Spandau sa 4 i Spartak iz Volgograda sa 3.

LOS ANGELES - Američki boksač Bernard Hopkins obranio je naslov svjetskog prvaka u srednjoj kategoriji, pobijedivši u Los Angelesu Britanca Howarda Eastmana. Četrdesetogodišnji Amerikanac slavio je na bodove, jednoglasnom odlukom sudaca. Bila mu je to 20. obrana naslova. U 50 profesionalnih borbi u karijeri ubilježio je 47 pobjeda, 2 poraza i 1 neodlučeni ishod. Hopkins je apsolutni svjetski prvak u srednoj kategoriji, jer drži naslove u četiri verzije (WBA, WBC, IBF i WBO). Britancu Eastmanu bio je ovo drugi poraz u 42 profesionalna meča. Sljedeći Hopkinsov izazivač trebao bi biti 25-godišnji Nijemac Felix Sturm (22 pobjede i 1 poraz u karijeri).

LONDON - Nakon subotnjeg dvoboja Engleskog nogometnog kupa, u kojem je Everton na domaćem terenu poražen od Manchester Uniteda 0:2, došlo je do navijačkih sukoba. Navijači protivničkih momčadi međusobno su se gađali kamenjem i bocama, pa je morala intervenirati policija. Tom prilikom ozlijeđeno je pet policajaca, a jedan od njih završio je u bolnici. Također, uhićeno je 33 izgrednika. Prvi incidenti zabilježeni su još tijekom utakmice. Vratar Manchester Uniteda Roy Carroll pogođen je u glavu predmetom koji je bačen s tribina. Carroll je nastavio braniti, ali izgrednika koji ga je pogodio u glavu očekuje doživotna zabrana ulaska na Evertonov stadion. Nepoznati predmeti letjeli su i prema napadaču Manchestera Wayneu Rooneyu, koji je ovog ljeta prešao iz Evertona u Man U. Očito je da mu navijači Evertona još nisu oprostili što je napustio klub s Goodison Parka.

DENVER - Na NBA All-Star vikendu, koji se održava u Denveru, u subotu su bila na rasporedu natjecanja u zakucavanju i pogađanju trica. Pobjednik u zakucavanju je novak Atlanta Hawksa Josh Smith, koji je za vrijeme natjecanja nosio dres legendarnog Dominiquea Wilkinsa, bivšeg košarkaša Atlante poznatog baš po zakucavanjima. Drugo mjestu u natjecanju u zakucavanju pripalo je Amareu Stoudemireu, igraču Phoenix Sunsa. Quentin Richardson, iz Phoenix Sunsa, slavio je u pogađanju trica, ispred Kylea Korvera (Philadelphia 76ers). Najvještijim košarkašem pokazao se najbolji playmaker lige Steve Nash (Phoenix Suns). Natjecanje u vještini sastojalo se od driblanja, dodavanja i šutiranja.

COSTA DO SAUIPE - Španjolski tenisač Rafael Nadal osvojio je ATP turnir u brazilskom Costa do Sauipeu, koji se igrao za nagradni fond od 380.000 dolara. U finalu je pobijedio sunarodnjaka Alberta Martina 6:0, 6:7 (2), 6:1. Devetnaestogodišnjem Nadalu ovo je drugi osvojeni turnir u karijeri.

FINALE:

Rafael Nadal (Špa/6) - Alberto Martin (Špa) 6:0, 6:7 (2), 6:1

MEMPHIS - Ruska tenisačica Vera Zvonareva osvojila je WTA turnir u Memphisu, koji se igrao za nagradni fond od 170.000 dolara. U finalu je pobijedila Amerikanku Meghann Shaughnessy 7-6 (3), 6-2. Bio je ovo četvrti dvoboj ove dvije tenisačice i treća pobjeda Zvonareve. Ruskinji je ovo prvi osvojeni turnir ove godine i treći u karijeri.

FINALE:

Vera Zvonareva (RUS/1) - Meghann Shaughnessy (SAD/3) 7-6 (3), 6-2

MEMPHIS - U finalu 690.000 dolara vrijednog ATP turnira tenisača u Memphisu igrat će Bjelorus Maks Mirnji i Danac Kenneth Carlsen. Mirnji je u polufinalu svladao Nijemca Tommyja Haasa sa 7-5, 6-3, dok se Carlsen u finale probio bez borbe jer mu je prvi nositelj, Amerikanac Andy Roddick predao meč zbog ozljede gležnja.

REZULTATI POLUFINALA:

Maks Mirnji (Bje/8) - Tommy Haas (Njem/2) 7-5, 6-3

Kenneth Carlsen (Dan) - Andy Roddick (SAD/1) b.b.

MILANO - Osvajač "Zlatne lopte" za prošlu godinu, napadač Milana i ukrajinske nogometne reprezentacije Andrij Ševčenko u subotnjem je dvoboju protiv Cagliarija slomio ličnu kost, pa će zbog te ozljede morati propustiti prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Manchester Uniteda koju njegov klub igra na Old Traffordu u srijedu, a najvjerojatnije i derbi talijanskog prvenstva protiv gradskog suparnika Intera sljedećeg vikenda.Ševčenko će se podvrgnuti operaciji u ponedjeljak, a za oporavak od ovakve ozljede predviđa se 10 do 12 dana mirovanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙