FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nogomet: Grci predaju kandidaturu za EURO 2012

ATENA, 28. siječnja 2005. (Hina/DPA) - Grčka Vlada dala je svojpristanak na kandidaturu Grčke za domaćina Europskoga nogometnogaprvenstva 2012., za koje se zajedno natječu Hrvatska i Mađarska.
ATENA, 28. siječnja 2005. (Hina/DPA) - Grčka Vlada dala je svoj pristanak na kandidaturu Grčke za domaćina Europskoga nogometnoga prvenstva 2012., za koje se zajedno natječu Hrvatska i Mađarska.

Grčka Vlada je ipak upozorila čelnike Grčkoga nogometnoga saveza da moraju napraviti mnogo detaljniji financijski plan. Poučeni negativnim iskustvima sa nedavnih Olimpijskih igara, čiji je trošak bio puno veći od očekivanoga, Grci su vrlo oprezni kod kanmdidiranja za domaćinstvo velikih sportskih događaja. Ipak, nogomet je osvajanjem naslova europskog prvaka u Portugalu iznimno popularan, pa otprilike 69 posto Grka želi EP u svojoj zemlji.

Uz zajedničku kandidaturu Hrvatske i Mađarske, te Grčke, svoje kandidature će do 31. siječnja zasebno predati UEFI Italija i Rumunjska, a u zajedničku će kandidaturu Poljska i Ukrajina.

UEFA će skraćenu listu kandidata priopćiti u studenome, a domaćina izabrati 2006.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙