FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đapić: 17. ožujka nije razdjelnica hrvatske budućnosti

ZADAR, 19. veljače 2005. (Hina) - Predsjednik HSP-a Anto Đapić istaknuoje na današnjoj konferenciji za novinare da se datum 17. ožujka, kadabi trebali početi pregovori o pristupu Hrvatske Europskoj uniji (EU),predstavlja i doživljava kao razdjelnica hrvatske budućnosti, što jesmiješno.
ZADAR, 19. veljače 2005. (Hina) - Predsjednik HSP-a Anto Đapić istaknuo je na današnjoj konferenciji za novinare da se datum 17. ožujka, kada bi trebali početi pregovori o pristupu Hrvatske Europskoj uniji (EU), predstavlja i doživljava kao razdjelnica hrvatske budućnosti, što je smiješno.

Najveći su hrvatski datumi u njezinoj novijoj povijesti, kada je postala samostalna i obranila svoju slobodu, rekao je Đapić.

Vladajući političari nisu u stanju nositi se s hrvatskom budućnošću, nemaju viziju, te se sva njihova politika svodi na ulazak Hrvatske u EU pod svaku cijenu, a narod je izgubio ponos i dostojanstvo, rekao je Đapić.

Ocijenio je kako je i Sanaderova Vlada činila "propust za propustom" u slučaju generala Ante Gotovine.

Laž je da se njegova optužnica može srušiti samo u Haagu, tvrdi Đapić. Optužnica protiv Gotovine već je jednom mijenjana i nije bilo razloga da Vlada ozbiljnim radom ne sruši tu optužnicu, a posebice da ne istraži krivotvorenje brijunskog transkripta na temelju kojega je i podignuta, istaknuo je.

No, Vlada očito nema snage posegnuti za pravnim sredstvima, nego popušta političkim pritiscima glavne haaške tužiteljice zbog kojih je Hrvatska dospjela u "magareću klupu", smatra predsjednik HSP-a.

"Nama se kampanja protiv Gotovine gadi. Licemjerno je napadati ga i pozivati na predaju i dokazivanje domoljublja, jer Gotovina je domoljublje dokazao, a oni koji ga pozivaju nisu ništa učinili za Hrvatsku", rekao je Đapić.

Ponovio je da će na lokalnim izborima HSP nastupati samostalno u svim gradovima i županijama. "Mi ćemo odlučiti tko će s nama nakon izbora", dodao je.

U 15 godina HSP se ničim nije ogriješio o hrvatski narod i zato pozivam birače da nam daju glas, rekao je Đapić koji će se kandidirati u Osječko-baranjskoj županiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙