FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlin: Rupel za što skoriji početak pregovora RH i EU

BERLIN, 18. veljače 2005. (Hina) - Slovenski ministar vanjskihposlova i predsjedajući Organizacije za europsku sigurnost i suradnju(OESS) Dimitrij Rupel zauzeo se prilikom susreta s njemačkim ministromvanjskih poslova Joschkom Fischerom u petak u Berlinu, za što skorijipočetak pregovora Europske unije i Hrvatske o punopravnom članstvu.
BERLIN, 18. veljače 2005. (Hina) - Slovenski ministar vanjskih poslova i predsjedajući Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) Dimitrij Rupel zauzeo se prilikom susreta s njemačkim ministrom vanjskih poslova Joschkom Fischerom u petak u Berlinu, za što skoriji početak pregovora Europske unije i Hrvatske o punopravnom članstvu.

"Slovenija priželjkuje što skoriji ulazak Hrvatske u Europsku uniju", izjavio je Rupel te dodao da će Hrvatska u tom slučaju morati poštovati jednaka pravila, jednake kriterije i jednake standarde kao i Slovenija, izjavio je Rupel.

On i Fischer suglasni su u tome da Hrvatska zaslužuje što skoriji početak pregovora ali da još postoje otvoreni problemi glede suradnje Zagreba i Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije u Den Haagu.

Fischer je prilikom zajedničkog obraćanja novinarima istaknuo izuzetnu ulogu OESS-a u borbi za demokraciju. Rupel je u Berlinu primio i novog povjerenika OESS-a za pitanja antisemitizma, njemačkog socijaldemokratskog političara Gerta Weisskirznera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙