FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Angola: U naletu kamiona na povorku 38 poginulih

LUANDA, 9. veljače 2005. (Hina/Reuters) - U naletu kamiona nakarnevalsku povorku u angolskom gradu Lubango u utorak je poginulonajmanje 38 osoba, dok ih je 70 ozlijeđeno, većinom teže, izvijestilisu nezavisni mediji.
LUANDA, 9. veljače 2005. (Hina/Reuters) - U naletu kamiona na karnevalsku povorku u angolskom gradu Lubango u utorak je poginulo najmanje 38 osoba, dok ih je 70 ozlijeđeno, većinom teže, izvijestili su nezavisni mediji.

Nezavisni katolički radio Ecclesia izvijestio je da je 38 osoba poginulo u toj nesreći, te da je policija morala pucati u zrak kako bi rastjerala razbješnjelu rulju koja je bacala kamenje ispred gradske mrtvačnice. Lubango je udaljen 750 kilometara južno od glavnog grada Luande.

Katolički radio izvijestio je da su se ljudi okupili ispred mrtvačnice radi identifikacije poginulih, ali da ih je spriječila policija da uđu u zgradu. tada su okupljeni počeli bacati kamenje na policiju koja je uzvratila pucnjevima u zrak, javlja radio.

Državni radio objavio je da u nesreći poginulo 20 osoba i da je riječ o tragediji kakva nije zabilježena u tom području. Također je izvijestio da lokalne bolnice nisu sposobne zbrinuti ozlijeđene.

I državni i nezavisni medij kažu da su nesreća dogodila kada kamion nije uspio zakočiti zbog kvara na kočnicama i zaletio se u skupinu karnevalskih slavljenika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙